Δωρεαν 30.000 ψηφιακες υπογραφες σε Μηχανικους

Προχωρά το έργο του Ενιαίου Ψηφιακού Χάρτη

Το ΤΕΕ στο πλαίσιο του Έργου «Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης» προσφέρει δωρεάν 30.000 απομακρυσμένες ψηφιακές υπογραφές τριετούς διάρκειας σε Μηχανικούς.

Ο Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης και το Εθνικό Μητρώο Υποδομών ως ενιαίο πληροφοριακό σύστημα της Ελληνικής Πολιτείας είναι μια μεγάλη μεταρρύθμιση που απλοποιεί το επιχειρηματικό περιβάλλον, κάνει την πολεοδομική γεωχωρική πληροφορία διάφανη και προσβάσιμη σε όλους, προωθεί έμπρακτα τις επενδύσεις. Η Δωρεάν Παροχή Ψηφιακής Υπογραφής τριετούς διάρκειας σε φυσικά πρόσωπα μηχανικούς, που ήδη ξεκίνησε την παραγωγική της λειτουργία, αποτελεί ένα πρώτο «εξωστρεφές» παραδοτέο του έργου του Ενιαίου Ψηφιακού Χάρτη που μπορούν να χρησιμοποιήσουν απλοί χρήστες. Είναι ένας «προάγγελος» των δυνατοτήτων που θα αποκτήσει όλη η ελληνική οικονομία τους επόμενους μήνες με την ολοκλήρωση του έργου.

Οι ενδιαφερόμενοι μηχανικοί μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για την απόκτηση ψηφιακής υπογραφής χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς myTEE στην «Εφαρμογή Διάθεσης Εγκεκριμένων Ψηφιακών Πιστοποιητικών»

Μετά την ολοκλήρωση της έκδοσης της ψηφιακής υπογραφής θα μπορούν να υπογράφουν ηλεκτρονικά έγγραφα pdf μέσω της «Εφαρμογής Χρήσης Ψηφιακής Υπογραφής».

Οι ψηφιακές υπογραφές είναι ένας αποτελεσματικός και νόμιμος τρόπος για την ταχεία υπογραφή ηλεκτρονικών εγγράφων και μπορούν να αντικαταστήσουν τη χειρόγραφη υπογραφή σε αρκετές διαδικασίες, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα, με ασφαλή και αξιόπιστο τρόπο. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.