Διπλη πρωτοβουλια της Φελινας Καζακου για την ενισχυση της γυναικειας επιχειρηματικοτητας, και οχι μονο

Κάνοντας τον απολογισμό των συναντήσεών της στο πλαίσιο της ΔΕΘ μίλησε για την πρωτοβουλία του ΣΕΓΕ και την ανάπτυξη συνεργασιών με νέες αγορές του εξωτερικού και προανήγγειλε κατάθεση πρότασης χρηματοδότησης προς το Περιφερειακό Συμβούλιο

Διπλή πρωτοβουλία για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και δη της γυναικείας, αναμένεται να αναλάβει το επόμενο διάστημα η Περιφερειακή Σύμβουλος Ροδόπης με την «Περιφερειακή Σύνθεση» και μέλος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδας (ΣΕΓΕ) κ. Φελίνα Καζάκου σύμφωνα με τα όσα δήλωσε το πρωί της Πέμπτης, μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm».

Κάνοντας τον απολογισμό των συναντήσεων που είχε στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης η κ. Καζάκου αναφέρθηκε στην συνάντηση που είχε, ως μέλος του ΣΕΓΕ με τον Πρέσβη των Αραβικών Εμιράτων κ. Σουλεϊμάν Χάμεντ αλ Μαζράουι, παρουσία της προέδρου αλλά και μελών του Συνδέσμου, με στόχο την ανταλλαγή καλών πρακτικών αλλά και την ανάπτυξη επιχειρηματικών συνεργασιών σε διακρατικό επίπεδο.

Συνάντηση κατά την οποία διαπιστώθηκε, όπως εξήγησε η ίδια, το έντονο ενδιαφέρον που υπάρχει για τα ελληνικά τοπικά προϊόντα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και σε αντίστοιχες αγορές, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν νέες περιοχές στόχευσης εφόσον όμως υπάρξει και μαζική παραγωγή.

Υψηλή η ζήτηση τοπικών προϊόντων στα Αραβικά Εμιράτα

Όπως εξήγησε η ίδια μέσα από την συνάντηση αυτή διαπιστώθηκε επίσης και η παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας αλλά και η λειτουργία επιχειρήσεων με υψηλά στάνταρτς που τα παράγουν, καθώς και το μοναδικό όπως διαφαίνεται της μικρής παραγωγής αυτών που δεν τις καθιστά ικανές να ανταποκριθούν στις ανάγκες των χωρών αυτών. Η ίδια πρόταξε μάλιστα τη δημιουργία συνεργατικών σχημάτων που θα μπορούσαν να διευκολύνουν την παραγωγή μεγάλων ποσοτήτων, και κατ’ επέκταση να ενισχυθούν οι τοπικές επιχειρήσεις. Έδωσε μάλιστα και το παράδειγμα επιχειρήσεων της Θάσου που θα μπορούσαν να ανταποκριθούν στην συγκεκριμένη ζητούμενη παραγωγή προϊόντων όπως το ελαιόλαδο, γνωστοποιώντας μάλιστα πως έχει προγραμματιστεί επίσκεψη «γνωριμίας» στο Ντουμπάι στα τέλη του Νοεμβρίου, έχοντας στις «αποσκευές» προϊόντα για τα οποία έχουν επιδείξει ενδιαφέρον προκειμένου να γίνουν τα πρώτα βήματα για την σύναψη συνεργασιών.

Προς την κατεύθυνση αυτή όπως γνωστοποίησε η ίδια έχει ήδη ενημερώσει τους προέδρους των επιμελητηρίων της ΠΑΜ-Θ προκειμένου να εκδηλωθεί και το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων που μπορούν και θέλουν να ανταποκριθούν, με την ίδια ωστόσο να τονίζει ότι ο ΣΕΓΕ δίνει προτεραιότητα στην γυναικεία επιχειρηματικότητα.

Πρόταση ενίσχυσης της γυναικείας επιχειρηματικότητας προς την Περιφέρεια

Ως προς την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας και τα «χαμηλά ποσοστά» που αυτή καταγράφει στην Περιφέρειά μας, η ίδια ανακοίνωσε πως πολύ σύντομα θα καταθέσει πρόταση προς το Περιφερειακό Συμβούλιο για την χρηματοδότηση και την στήριξη τους.

«Η ανάπτυξη αυτού του χώρου δεν είναι αυτή που θα έπρεπε να είναι. Δυστυχώς οι προσπάθειες είναι δειλές και μικρές. Τη γυναικεία επιχειρηματικότητα θα πρέπει να την ενισχύσουμε και επειδή γνωρίζετε πολύ καλά ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, θα ήταν σημαντικό να την  ενισχύσουμε με συνεργασίες. Θα μπορούσαν κάλλιστα δέκα διαφορετικές επιχειρήσεις που παράγουν μετάξι στην περιοχή, να κάνουν μια επίσκεψη και να αναδείξουμε αυτόν τον τομέα. Δεν είναι πάρα πολύ δύσκολο αυτό που βάζουμε ως στόχο. Είναι εφικτό, θα πρέπει όμως να υπάρχουν συνεργασίες και να υπάρχει μια συστηματική ενασχόληση. Προς αυτή την κατεύθυνση μπορεί να συμβάλει και η Περιφέρεια καθώς διαθέτει πόρους και για εξωστρεφείς ενέργειες παρουσίασης τοπικών προϊόντων, αλλά κυρίως και για ενέργειες στήριξης των επιχειρήσεων των γυναικών. Εγώ θα εισηγηθώ τη χρηματοδότηση αυτών των δράσεων στο Περιφερειακό Συμβούλιο πολύ σύντομα για να έχουμε και τον χρόνο σωστής προετοιμασίας και ελπίζω και εύχομαι ότι αυτό θα έχει συνέχεια και αποτέλεσμα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ενημέρωση και για τις νέες τεχνολογίες

Η κ.Καζάκου στο πλαίσιο της ΔΕΘ συμμετείχε επίσης και σε ενημερωτική δράση του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης σχετικά με τις νέες τεχνολογίες και την ψηφιακή σύγκληση του δημόσιου τομέα, αλλά και των επιχειρήσεων.

Σκοπός της δράσης όπως εξήγησε ήταν η παρουσίαση καλών πρακτικών και εφαρμογών στην καθημερινότητα των πολιτών, όπως αυτές αναπτύχθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα, ένεκα κορωνοϊού, έφερε όμως μια τεράστια εξέλιξη στον τρόπο διαχείρισης της δημόσιας διοίκησης. Για την ίδια το γεγονός αυτό θα πρέπει να αποτελέσει πεδίο προβληματισμού και σε περιφερειακό επίπεδο, όπου όπως τόνισε «βρισκόμαστε πίσω σε σχέση με τις πρωτοβουλίες που έχουν αναπτυχθεί σε εθνικό επίπεδο» καλώντας τόσο τους πολίτες, επιχειρήσεις όσο και τους διαφόρους φορείς, τοπικής αυτοδιοίκησης κ.ο.κ. να προχωρήσουν γρήγορα προς την κατεύθυνση της ψηφιακής σύγκλισης και του εκσυγχρονισμού.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.