Δημοπρατουνται οι θεσεις για μπαρακια στις παραλιες Αρωγης και Μεσης

Με σχεδόν ένα μήνα καθυστέρηση, μιας και άργησε η έγκριση από τις υπηρεσίες στην Αθήνα

Με ένα μήνα καθυστέρηση, μιας και άργησε να έρθει η έγκριση από τον ΟΦΥΠΕΚΑ, θα προχωρήσει η δημοπράτηση των θέσεων στις παραλίες του Δήμου Κομοτηνής, όπου θα εγκατασταθούν μπαράκια και θαλάσσια μέσα αναψυχής.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής είχε δώσει την έγκρισή του για να δημοπρατηθούν οι θέσεις στα τέλη Μαρτίου, με την προοπτική αυτό να γίνει στις αρχές Απριλίου, όμως σύμφωνα με στελέχη του Δήμου Κομοτηνής, η καθυστέρηση στην έγκριση από τον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ), που είναι απαραίτητη γιατί οι παραλίες βρίσκονται εντός προστατευόμενων περιοχών, είχε ως αποτέλεσμα οι όροι της δημοπρασίας να εγκριθούν από την αρμόδια Οικονομική Επιτροπή μόλις την Τετάρτη 26 Απριλίου.

Ο Δήμος πλέον θα επιδοθεί σε ένα αγώνα δρόμου για να ολοκληρωθεί το συντομότερο η διαδικασία, ελπίζοντας πως μέχρι τα μέσα Μαΐου θα έχουν αναδειχθεί οι ανάδοχοι ώστε να ξεκινήσουν να στήνονται τα μπαράκια στην περιοχή.

Να θυμίσουμε πως συνολικά θα δημοπρατηθούν επτά θέσεις στην παραλία Αρωγής για μπαράκια και δύο θέσεις για θαλάσσια μέσα αναψυχής, μία θέση για μπαράκια στην παραλία Μέσης και μία για μέσα αναψυχής, ενώ στη συγκεκριμένη παραλία θα δοθεί απευθείας θέση για τραπεζοκαθίσματα σε όμορη επιχείρηση, όπως γίνεται εδώ και χρόνια.

Η παραχώρηση θα γίνει για τρία χρόνια, ενώ το μέσο κόστος ετήσιας ενοικίασης τα προηγούμενα χρόνια για την ενοικίαση θέσεων, ανέρχονταν σε περίπου 3.800 ευρώ, και εκεί αναμένεται να κινηθεί και φέτος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.