Δημοπρασια οχηματων στο Τελωνειο Κομοτηνης

Στο σφυρί 114 επιβατικά, φορτηγά, δίκυκλα και τροχόσπιτα

Την Τετάρτη 5 Απριλίου και ώρα 10.00 θα διεξαχθεί στο Τελωνείο Κομοτηνής, προφορική πλειοδοτική δημοπρασία για να πουληθούν χωριστά το καθένα, επιβατικά αυτοκίνητα για κυκλοφορία και οχήματα τέλους κύκλου ζωής (Ο.Τ.Κ.Ζ)

Η επίσκεψη των αυτοκινήτων επιτρέπεται για πέντε εργάσιμες ημέρες πριν από τη δημοπρασία, δηλαδή από 29 Μαρτίου έως και 4 Απριλίου εκτός Σαββάτου και Κυριακής και για ώρες 9:00 έως 13:30.

Επισημαίνεται ότι η συμμετοχή καθενός εκ των πλειοδοτών στη διαδικασία της δημοπρασίας προϋποθέτει την πλήρη ενημέρωσή του επί των νέων όρων πώλησης που ισχύουν, και είναι αναρτημένοι στον ιστότοπο της ΑΑΔΕ (www.aade.gr).

Το ποσό της εγγύησης συμμετοχής στις δημοπρασίες για τα οχήματα προς κυκλοφορία είναι 300 ευρώ, για τα οχήματα προς διάλυση και Ο.Τ.Κ.Ζ. είναι 100 ευρώ, για τις μοτοσικλέτες και τα μοτοποδήλατα για κυκλοφορία είναι 100 ευρώ και για τα δίκυκλα για διάλυση είναι 50 ευρώ.

Οι συμμετέχοντες στις δημοπρασίες υποχρεούνται να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή οποιοδήποτε άλλο νόμιμο πιστοποιητικό ταυτοποίησης σε ισχύ και να γνωρίζουν και να δηλώνουν στην Επιτροπή Δημοπρασιών τον Α.Φ.Μ, αρμόδια Δ.Ο.Υ., Διεύθυνση, Τηλέφωνο, ιδιότητα κ.λ.π. Οι εκπρόσωποι νομικών προσώπων πρέπει να έχουν μαζί τους τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά, ήτοι: 1. Επικυρωμένο αντίγραφο συστατικής πράξης – καταστατικό, στο οποίο θα ορίζεται η έναρξη και η διάρκεια της εταιρείας, ο νόμιμος εκπρόσωπος αυτής και οι εξουσίες του. 2. ΦΕΚ δημοσίευσης καταστατικού. 3. Πρόσφατο πιστοποιητικό μεταβολών από το οικείο Πρωτοδικείο και ΓΕΜΗ με τα αντίστοιχα ΦΕΚ αυτών. 4. Οι εξουσιοδοτημένοι εκπρόσωποι αυτών, εφόσον δεν πρόκειται για το νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρείας, υποχρεούνται να προσκομίσουν σχετική υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/1986 θεωρημένη από Δημόσια Αρχή.

Μετά το πέρας της πλειοδοσίας του κάθε οχήματος, ο τελευταίος πλειοδότης καλείται να υπογράψει το πρακτικό ανακηρύξεως πλειοδότη και να καταβάλει το 20% της τιμής κατακύρωσης (προκαταβολή) στο Ταμείο του Τελωνείου Κομοτηνής.

Τα δημοπρατούμενα αυτοκίνητα, είναι μεταχειρισμένα με ζημιές, φθορές και ελλείψεις και χρειάζονται επισκευή πριν να τεθούν σε κυκλοφορία. Οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να τα εξετάζουν μαζί με τεχνικούς της επιλογής τους. Πολλά από τα στοιχεία των αυτοκινήτων, όπως έτος κατασκευής, κυβισμός, τύπος κ.λ.π., ελήφθησαν από τις εξωτερικές ενδείξεις τους, για την καλύτερη ενημέρωση των αγοραστών.

Info

Μπορείτε να δείτε τα οχήματα που βγαίνουν σε πλειστηριασμό αναλυτικά στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.aade.gr/sites/default/files/2023-03/diakirixi_11_epanalipsi_sto_ortho.pdf

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.