Διημερη περιοδεια αντιπροσωπειας της ΟΕΕΘ σε βορειο και κεντρικο Εβρο

«Γόνιμες» οι συναντήσεις με πολιτικούς και επιχειρηματικούς φορείς της περιοχής

Την Πέμπτη 9 και Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης κ. Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα της ΟΕΕΘ κ. Φραντζή  Αντώνη πραγματοποίησε περιοδεία στο βόρειο και κεντρικό τμήμα του νομού Έβρου.
 
Νωρίς το πρωί της Πέμπτης, ο Δήμαρχος Ορεστιάδος κ. Βασίλειος Μαυρίδης, υποδέχθηκε στο γραφείο του το Προεδρείο της ΟΕΕΘ και ακολούθησε μία ιδιαίτερα παραγωγική συζήτηση σε κλίμα σύμπνοιας και συνεργασίας όπου συζητήθηκαν θέματα γενικότερης στρατηγικής στόχευσης αλλά και ειδικά θέματα σχετικά με το εγκεκριμένο Σχέδιο Δράσης Αειφορικής Ενέργειας και Κλίματος του Δήμου Ορεστιάδας και την ελκυστικότητας της πόλης, την βιομηχανική ζώνη και τους τρόπους στήριξης των βιομηχανικών μονάδων της περιοχής.
 
Στην συνέχεια ο κ. Χατζημιχαήλ επισκέφτηκε ορισμένες από τις μεγάλες παραγωγικές μονάδες που εδρεύουν στον καλλικρατικό Δήμο της Ορεστιάδας ( ενδεικτικά: Κύκλωψ ΑΕ, Πεντίδης ΑΕ, Άρδας Frost) και συζήτησε με τους ανθρώπους της παραγωγής, ενώ το βράδυ η αντιπροσωπεία της ΟΕΕΘ συμμετείχε σε σύσκεψη με τα συμβούλια της Ένωσης Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Ν. Ορεστιάδας-ΕΕΒΟΠ και του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βορείου Έβρου, καταγράφοντας τα προβλήματα αλλά κυρίως τις προτάσεις για την προστασία ανάπτυξη της ακριτικής ελληνικής βιομηχανίας, αλλά και συζητώντας τους τρόπους ενίσχυσης της ελκυστικότητας και εξέλιξης της τοπικής αγοράς στα πλαίσια τους ΣΔΑΕΚ του Δήμου Ορεστιάδας.
 
Την Παρασκευή το πρωί της 10ης Φεβρουαρίου, ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης κατευθυνθήκαν προς το Διδυμότειχο και πραγματοποίησαν επίσκεψη στην γαλακτοβιομηχανία «Εβροφάρμα» όπου και ξεναγήθηκαν από τον κ. Παπαζηλάκη στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της. Στις 11:30 έγιναν δεκτοί από τον Δήμαρχο Διδυμοτείχου κ. Παρασκευά Πατσουρίδη. Ακολούθησε σύσκεψη παρουσία στενών συνεργατών του Δημάρχου, όπου σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα συζητήθηκαν μία σειρά από θέματα που αφορούν την ανάδειξη της πόλης και των μνημείων της στο ευρύ κοινό, τις στρατηγικές βελτίωσης της ελκυστικότητας της πόλης και τα προγράμματα και τις πολιτικές ενίσχυσης της υπαίθρου της περιοχής. Μετά το πέρας της σύσκεψης στο Δημαρχείο Διδυμοτείχου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Διδυμοτείχου. 
 
Περίπου στις δύο το μεσημέρι, το κλιμάκιο της ΟΕΕΘ, μετέβη στην πόλη του Σουφλίου πραγματοποιώντας διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρόεδρο και τα μέλη της οικείας Ένωσης Επαγγελματιών, Εμπόρων και Βιοτεχνών,  με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων της Μετάξης «Η Χρυσαλλίδα» κ. Τσιακίρη, τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Έβρου και Αντιπρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ κ. Μπέλλα καθώς και επιχειρηματίες της περιοχής, ξεναγήθηκε στα μοναδικής αρχιτεκτονικής κτήρια-μνημεία και μουσεία της πόλης και επισκέφθηκε το οινοποιείο – αποσταγματοποιείο των αδελφών Μπέλλα, τις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας ξηρών καρπών «Deka Nuts» Δεληπούλιος ΑΕ ενώ η διήμερη περιοδεία ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα με την ξενάγηση στο Μουσείο Τέχνης Μεταξιού. 

Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ «Αντίστοιχες επαφές μας θα συνεχιστούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα σε Ροδόπη, νότιο Έβρο και Ξάνθη» 

Με το πέρας των συναντήσεων και εργασιών της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης στον βόρειο και κεντρικό Έβρο, ο Πρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
 
«Στα πλαίσια της κατάρτισης του προγράμματος μας για την βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας, ελκυστικότητας και ασφάλειας του επιχειρηματικού περιβάλλοντος της Θράκης και της δημιουργίας ολοκληρωμένου μηχανισμού πολύπλευρης στήριξης της επιχειρηματικής κοινότητας της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης πραγματοποιήσαμε μία σειρά από  θεσμικές αλλά και τεχνικές συναντήσεις με φορείς και επιχειρηματίες του βορείου τμήματος του νομού Έβρου.
 

Καταγράψαμε τα προβλήματα της επιχειρηματικότητας, σημειώσαμε τις προτάσεις των επιχειρηματιών της περιοχής και συνάψαμε συμφωνίες κοινής δραστηριοποίησης στα πλαίσια του τουρισμού, του εμπορίου, της πρωτογενούς παραγωγής και εν γένει της επιχειρηματικότητας.
 
Δεσμεύθηκα για παροχής τεχνικής βοήθειας στα θεσμικά εταιρικά σχήματα (υφιστάμενα ή υπό διαμόρφωση) της περιοχής και για άμεση ενεργοποίηση των μηχανισμών άσκησης πίεσης της ΟΕΕΘ σε εθνικά, ευρωπαϊκά και επιχειρηματικά πεδία σύμφωνα με τα αιτήματα και τις ανάγκες των συνομιλητών -και πλέον εταίρων και συνεργατών- μας.
 
Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος για τα αποτελέσματα των συναντήσεων μας και τις προοπτικές κοινής δραστηριοποίησης που διανοίχθηκαν. Επιθυμώ να ευχαριστήσω θερμά για την φιλοξενία και την συνεργασία τους Δημάρχους Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου κ.κ. Μαυρίδη και Πατσουρίδη αντίστοιχα, τους συνεργάτες προέδρους και μέλη ΔΣ των εργοδοτικών οργανώσεων της περιοχής και κυρίως τους επιχειρηματίες, εμπόρους και βιομηχάνους του άνω τμήματος του Έβρου.
 
Οι επαφές μας – εκτός απρόβλεπτων εξελίξεων- θα συνεχιστούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στην περιοχή της Ροδόπης και του νοτίου Έβρου, ενώ θα ακολουθήσουν ανάλογες συναντήσεις στον νομό της Ξάνθης.»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.