Διευκρινιστικη εγκυκλιος του υπουργειου Εργασιας για τους εργαζομενους που θα δουλεψουν τις τρεις τελευταιες Κυριακες του ετους

Μπορούν να πάρουν το ρεπό τους την εβδομάδα που ακολουθεί την Κυριακάτικη εργασία

Εγκύκλιο εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας, παρέχοντας διευκρινίσεις για τις ημέρες ανάπαυσης των εργαζομένων που θα εργαστούν τις τρεις τελευταίες Κυριακές του χρόνου, ήτοι στις 17 Δεκεμβρίου, στις 24 Δεκεμβρίου και στις 31 Δεκεμβρίου.

Όπως εξηγεί το υπουργείο για τους εργαζομένους που θα απασχοληθούν αυτές τις Κυριακές με βάση τις ισχύουσες διατάζεις η εβδομαδιαία ανάπαυση (ρεπό), δέον είναι να χορηγείται σε μια άλλη μέρα της ίδιας εβδομάδας.

Όμως ειδικά για το έτος 2023, και προκειμένου να διευκολυνθεί η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς κατά την εορταστική περίοδο, είναι δυνατή, κατ’ εξαίρεση, η χορήγηση της αναπληρωματικής ανάπαυσης και κατά τη βδομάδα που ακολουθεί τις Κυριακές αυτές.

Κατά τα λοιπά εξακολουθούν να ισχύουν οι διατάξεις του εργατικού δικαίου που ορίζουν ότι η αναπληρωματική εβδομαδιαία ανάπαυση προϋποθέτει απασχόληση, άνω των πέντε ωρών, και ότι στους εργαζόμενους που θα απασχοληθούν κατά την Κυριακή, πρέπει να εξασφαλίζεται ανά εβδομάδα, ελάχιστη περίοδος συνεχούς ανάπαυσης 24 ωρών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.