Διευκρινισεις απο τον αντιπροεδρο του Εργατικου Κεντρο μετα την τοποθετηση Κυμπαριδη για τη Shelman

Γ. Δημητριάδης: «Οι εργαζόμενοι να μην βρεθούν και πάλι στη δυσμενή θέση που είχαν βρεθεί λίγα χρόνια πριν»

Να απαντήσει στην τοποθέτηση του δικηγόρου του σωματείου των πρώην εργαζομένων της Shelman κ. Γιώργου Κυμπαρίδη που έκανε λόγο για «αρνητισμό» από μερίδα πολιτών και φορέων στην επαναλειτουργία του εργοστασίου και καλούσε σε στήριξη της προσπάθεια, θέλησε ο αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής κ. Γιώργος Δημητριάδης.

«Ως Αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής αλλά και ως νέος άνθρωπος αυτού του τόπου θα ήθελα να είμαι απόλυτα σαφής και ξεκάθαρος σχετικά με το θέμα της νέας επένδυσης στην περιοχή μας.  Όλοι θα πρέπει να είμαστε χωρίς καμία αμφιβολία ευτυχείς με την θετική εξέλιξη του πλειστηριασμού για την επαναλειτουργία του εργοστασίου της Shelman, ο οποίος στέφθηκε με επιτυχία στο πρόσφατο παρελθόν» διευκρινίζει σε γραπτή του δήλωση ο κ. Δημητριάδης για να συμπληρώσει πως  «αποτελεί μια μεγάλη επένδυση, η όποια θα πρέπει σίγουρα να αντιμετωπιστεί ως θετικό πρόσημο για τον τόπο. Πολλώ δε μάλλον για μία περιοχή όπως η Κομοτηνή η οποία τα τελευταία χρόνια βιώνει μια τεράστια αποβιομηχανοποίηση, μία πόλη με τεράστια ποσοστά ανεργίας, έναν τόπο με μία βιομηχανική περιοχή που κάποτε μετρούσε 20.000 εργαζόμενους και σήμερα μετρά μετά βίας 1.200».

Ωστόσο, ο ίδιος σπεύδει να ξεκαθαρίσει πως «ο ρόλος τον οποίο υπηρετούμε ως Ε.Κ είναι αρκετά λεπτός, καθώς ενώ θα πρέπει να προάγουμε τις νέες θέσεις εργασίας οι όποιες είναι σε έλλειψη τα τελευταία χρόνια, θα πρέπει παράλληλα και να προασπίζουμε και να προφυλάσσουμε και τους ίδιους τους εργαζομένους από κακοτοπιές, όπως αυτές του παρελθόντος του ίδιου εργοδότη της Shelman, ώστε να μην βρεθούν και πάλι στη δυσμενή θέση που είχαν βρεθεί μόλις λίγα χρόνια πριν».

«Για τον λόγο αυτό και μόνο, εκφράζουμε τις όποιες ανησυχίες μας για την εν λόγω επένδυση η οποία έχει κάποιες ιδιαιτερότητες. Είμαστε λοιπόν εν αναμονή της παρουσίασης του Business Plan για την επαναλειτουργία του εργοστασίου και θα επανέλθουμε ως Ε.Κ για τυχόν παρατηρήσεις και συμπεράσματα» εξηγεί, κλείνοντας ο κ. Δημητριάδης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.