Διευκρινησεις απο τον Α. Πλεσια για τα περι συνδιοργανωσης του ΤΕΕ Θρακης στην ημεριδα για τα μπαζα

«Κατά πάγια αρχή του ΤΕΕ Θράκης σε περιπτώσεις που ενδέχεται να υπάρχουν ανταγωνιστικά ενδιαφέροντα και συμφέροντα, διατηρεί την αρμόζουσα απόσταση»

Σε εκ παραδρομής λάθος οφείλεται η αναγραφή του ΤΕΕ Θράκης στους συνδιοργανωτές της ημερίδας που έγινε πριν μερικό χρονικό διάστημα στην πόλη μας σχετικά με την ανακύκλωση οικοδομικών υλικών. Τα παραπάνω άλλωστε είχε διευκρινίσει δια της συχνότητας του ραδιοφώνου του Παρατηρητή ο κ. Ηλίας Δημητριάδης,  πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «ΑΝΑΚΕΜ Α.Ε.», γνωστοποιώντας το περιεχόμενο της ημερίδας, τα παραπάνω διευκρινίζει και ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Θράκης, κ. Αργύρης Πλέσιας σε ανοιχτή επιστολή του προς την εταιρία, θέλοντας να μην αφήσει καμία σκιά γύρω από το θέμα. 

Αναλυτικά ο κ. Πλέσιας αναφέρει στην επιστολή του: 

«ΠΡΟΣ
ΑΝΑΚΕΜ  Α.Ε.
 
Κύριοι,
 
Όπως γνωρίζετε με την υπ’ αριθμό πρωτ.: 19/01-03-2017 επιστολή σας μας ζητήσατε να συνδιοργανώσουμε ενημερωτική ημερίδα στην Κομοτηνή που αφορά στην επέκταση των δράσεων Ανακύκλωσης Υλικών Κατεδαφίσεων στις Π.Ε. Ροδόπης και Έβρου.
 
Σας δηλώθηκε από την προϊσταμένη του ΤΕΕ Θράκης κ. Α. Τριανταφυλλίδου, ότι το ΤΕΕ Θράκης δεν προτίθεται να συνδιοργανώσει με την εταιρία σας κάποια εκδήλωση, για λόγους που αφορούν σε αρχές λειτουργίας και διοίκησης του ΤΕΕ Θράκης.
Παρά την αρνητική μας απάντηση, διαπιστώσαμε ότι έχετε κυκλοφορήσει υλικό στο οποίο το ΤΕΕ Θράκης φαίνεται ως συνδιοργανωτής κατά τελείως αντιδεοντολογικό και παράτυπο τρόπο.
 
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον εκπρόσωπο της εταιρίας σας κύριο Δημητριάδη, δηλώθηκε ότι η ενέργεια έγινε εκ παραδρομής και ότι θα υπάρξει άμεση επανόρθωση με την διαγραφή του ΤΕΕ Θράκης από το υλικό που κυκλοφορήσατε.
Το ΤΕΕ Θράκης έχει σαφή άποψη για τα θέματα διαχείρισης απορριμμάτων και ανακύκλωσης διαφόρων ροών υλικών και έχει προωθήσει δράσεις ενημέρωσης στην περιοχή αρμοδιότητας του. Παράλληλα παρακολουθεί και διατυπώνει απόψεις επί του ΠΕΣΔΑ, στο οποίο εντάσσεται και η διαχείριση της ροής υλικών κατεδαφίσεων που εσείς προωθείτε.
 
Κατά πάγια αρχή του ΤΕΕ Θράκης σε περιπτώσεις που σε κάποιες δραστηριότητες ενδέχεται να υπάρχουν ανταγωνιστικά ενδιαφέροντα και συμφέροντα, διατηρεί την αρμόζουσα απόσταση και δεν συμμετέχει σε κοινές δραστηριότητες με τμήμα αυτών των ενδιαφερόντων. Με την ανωτέρω αρχή δεν επιθυμούμε να μετέχουμε στην συνδιοργάνωση της εκδήλωσής σας και θα θέλαμε να σεβαστείτε την θέση μας.
Σε κάθε περίπτωση το ΤΕΕ Θράκης βρίσκεται πλησίον των συλλογικών φορέων διαχείρισης απορριμμάτων και ροών ανακύκλωσης και στηρίζει τις προσπάθειες που καταβάλλουν για την βελτίωση του Περιβάλλοντος.
 
Παράλληλα όμως θεωρούμε ότι η συμπεριφορά σας αναφορικά με την χρήση του ονόματος του ΤΕΕ ήταν αντιδεοντολογική και παράτυπη και όπως καταλαβαίνετε δημιουργεί σημαντικές επιφυλάξεις για την συνεργασία μας με την εταιρία σας και προς τούτο είμαστε υποχρεωμένοι να ενημερώσουμε τα μέλη μας για τις επιφυλάξεις που έχουν δημιουργηθεί στο ΤΕΕ Θράκης.
 
Προσδοκούμε σύντομα να αναιρεθούν οι επιφυλάξεις μας με τις πρακτικές που θα προωθήσετε στην περιοχή μας.
Σας παρακαλούμε να αναφερθεί στην εκδήλωση που προγραμματίζετε, προς ενημέρωση των παρευρισκομένων.

O Πρόεδρος
Αργύρης Πλέσσιας»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.