Διαμορφωτες κοινης γνωμης θα γνωρισουν τη Ροδοπιτικη φιλοξενια

Πρωτοβουλία του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου για την τουριστική ενίσχυση του νομού

Συνάντηση εργασίας με εκπροσώπους της Ένωσης Ξενοδόχων Θράκης, και συγκεκριμένα του Νομού Ροδόπης κ. Γεώργιο Χρυσοχοΐδη και κ. Νικόλαο Παπαναστασίου, είχαν ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, Αντώνης Γραβάνης και ο Γενικός Γραμματέας κ. Παντελής Χαβιαράς.

Βασικό θέμα συζήτησης ήταν η ανάδειξη της Ροδόπης ως εναλλακτικός τουριστικός προορισμός και η αξιοποίηση των επιχειρήσεων, για την τουριστική προβολή της, με στόχο  την τοποθέτηση του Νομού Ροδόπης, των προϊόντων και υπηρεσιών του στον ελληνικό τουριστικό και αγροδιατροφικό χάρτη.

Στα πλαίσια της προβολής και της προώθησης, αποφασίστηκε η άμεση πραγματοποίηση ταξιδιών εξοικείωσης στο νομό από διαμορφωτές κοινής γνώμης, αναδεικνύοντας τις ιδιαιτερότητες και την ποικιλομορφία του νομού Ροδόπης, των εξαιρετικών προϊόντων και υπηρεσιών, μέσα από τα κοινωνικά τους δίκτυα.

Στόχος είναι μέσα στο Φεβρουάριο να πραγματοποιηθεί το πρώτο ταξίδι εξοικείωσης (Fam trip), με προσκεκλημένους, Έλληνες διαμορφωτές κοινής γνώμης που δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού. Ο σχεδιασμός και η οργάνωση του προγράμματος φιλοξενίας τους, θα περιλαμβάνει, εκτός από την περιήγηση στα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος της Ροδόπης, επισκέψεις σε επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού χώρου και της εστίασης, με στόχο την παράλληλη προβολή της αυθεντικής γαστρονομικής εμπειρίας του νομού Ροδόπης.

Το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης σκοπεύει να εμβαθύνει στο destination management, εστιάζοντας στην  ποικιλομορφία της περιοχής, την ιστορία, τον πολιτισμό, αλλά και τον αγροδιατροφικό πλούτο  και τη γαστρονομία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.