Διαγωνισμος για προσληψη 180 τελωνειακων απο το Υπουργειο Οικονομικων

Τα προβλήματα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζουν τα τελωνεία όλης της χώρας οδήγησαν το υπουργείο Οικονομικών στην υποβολή αιτήματος άμεσης πρόσληψης 180 τελωνειακών υπαλλήλων Πανεπιστημιακής Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ο διαγωνισμός των τελωνειακών υπαλλήλων θα γίνει με αντικειμενικά κριτήρια (μόρια) μέσω ΑΣΕΠ, και θα είναι ο δεύτερος μέσα στο έτος που θα αφορά μόνιμο προσωπικό, καθώς ο αντίστοιχος διαγωνισμός για τους 300 περίπου εφοριακούς (επιλαχόντες της προκήρυξης 1Κ/2013) φαίνεται πως έχει μείνει στάσιμος.

Το αίτημα έχει υποβληθεί από τον γενικό γραμματέα Εσόδων Χάρη Θεοχάρη από τις 21 Ιανουαρίου και πήρε πρόσφατα την έγκριση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και του ΓΛΚ. Οι θέσεις αφορούν 100 υπαλλήλους κατηγορίας ΠΕ Τελωνειακών, 50 κατηγορίας ΤΕ Τελωνειακών και 30 κατηγορίας ΔΕ Τελωνειακών. Σε πρώτη φάση θα προκηρυχθούν οι 160 θέσεις, ενώ οι 20 θέσεις κατηγορίας ΤΕ θα προκηρυχθούν όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία μεταφοράς κενών οργανικών θέσεων από την ΔΕ στην ΤΕ κατηγορία. Οι θέσεις θα κατανεμηθούν στην κεντρική υπηρεσία Αττικής αλλά και τον Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τα Ιωάννινα, τον Έβρο, το Κιλκίς, την Καβάλα, τον Βόλο, τη Ρόδο, το Ηράκλειο κ.α.

Για τους υποψηφίους της Πανεπιστημιακής κατηγορίας απαιτείται η κατοχή πτυχίου ΑΕΙ (κατά προτίμηση Οικονομικής ή νομικής κατεύθυνσης), ενώ άγνωστο παραμένει αν ζητηθεί και μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών σε ορισμένες θέσεις. Οι υποψήφιοι της κατηγορίας ΤΕ Τελωνειακών θα πρέπει να διαθέτουν πτυχίο ή δίπλωμα όλων των Τμημάτων της «Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας» των ΤΕΙ, ή το ομώνυμο ή αντίστοιχης ειδικότητας πτυχίο ή δίπλωμα ισότιμων τίτλων σχολών της ημεδαπής ή αλλοδαπής, ενώ για τους ΔΕ Τελωνειακούς χρειάζεται δίπλωμα ΙΕΚ οποιασδήποτε ειδικότητας του τομέα Χρηματοπιστωτικών και Διοικητικών Υπηρεσιών (πρώην Οικονομίας και Διοίκησης) ή πτυχίο Α ή Β κύκλου ΤΕΕ ή απολυτήριο Λυκείου.
Οι θέσεις των ειδικών κατηγοριών

Ήδη το υπουργείο Εργασίας καθόρισε τον αριθμό των θέσεων για τις υπηρεσίας του υπουργείου Οικονομικών, που πρόκειται να πληρωθούν από άτομα που προστατεύονται από τις διατάξεις του Ν. 2643/1998. η κατανομή τους ανά κατηγορία έχει ως εξής:

• Αττικής: ΠΕ Οικονομικών/Τελωνειακών 1 (ΑΜΕΑ)
• Αττικής (Πειραιά): ΠΕ Νομικής Τελωνειακών 1 (πολυτέκνων), ΠΕ Οικονομικών Τελωνειακών 1 (Αναπήρων Πολέμου), ΔΕ Τελωνειακών 1 (Εθνικής Αντίστασης)
• Έβρου: ΠΕ Οικονομικών Τελωνειακών 1 (πολυτέκνων), ΤΕ Τελωνιακών 1 (ΑΜΕΑ), ΔΕ Τελωνειακών 1 (τρίτεκνων)
• Θεσσαλονίκης: ΠΕ Νομικής Τελωνειακών 1 (Έμμεσης ΑΜΕΑ), ΠΕ Οικονομικών Τελωνειακών 1 (τρίτεκνων), ΔΕ Τελωνειακών 1 (ΑΜΕΑ)
• Κιλκίς: ΤΕ Τελωνιακών 1 (τρίτεκνων)

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.