Διαγωνισμος για 97 θεσεις συμβολαιογραφων

Διαγωνισμό για την πλήρωση 97 θέσεων συμβολαιογράφων στα Εφετεία της χώρας προκήρυξε το υπουργείο Δικαιοσύνης. Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί στις 30 Μαΐου στις έδρες των Εφετείων Αθηνών και Θεσσαλονίκης, και οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν στον γραμματέα της οικείας Τριμελούς Οργανωτικής Επιτροπής σχετική αίτηση, με την οποία θα δηλώνουν απαραίτητα την έδρα και την περιφέρεια του Ειρηνοδικείου στην οποία επιθυμούν να διοριστούν.

Η αίτηση θα πρέπει να υποβληθεί πέντε ημέρες τουλάχιστον πριν από την έναρξη του διαγωνισμού.

Στην αίτηση συμμετοχής επισυνάπτονται:

Πιστοποιητικό αρμόδιας αρχής, από το οποίο να προκύπτει ότι ο υποψήφιος κατέχει τα τυπικά προσόντα διορισμού.

Ληξιαρχική πράξη γέννησης. Πιστοποιητικό εγγραφής στο Μητρώο Αρρένων Δήμου ή Κοινότητας για τους άνδρες και για τις γυναίκες πιστοποιητικό από το Γενικό Μητρώο των δημοτών. Προκειμένου για άνδρα, πιστοποιητικό από το αρμόδιο Στρατολογικό Γραφείο ότι εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις ή ότι έχει νόμιμα απαλλαγεί από αυτές.

Πιστοποιητικό Ποινικού Μητρώου.

Υπεύθυνη δήλωση με την οποία δηλώνεται ότι δεν τελεί σε δικαστική συμπαράσταση, δεν έχει παυθεί με τελεσίδικη δικαστική απόφαση από θέση δημοσίου υπαλλήλου ή υπαλλήλου ΝΠΔΔ, δικαστικού λειτουργού, υποθηκοφύλακα και συμβολαιογράφου.

Αποδεικτικό καταβολής στον Γραμματέα της Επιτροπής, ποσού εξέταστρων 60 ευρώ για την κάλυψη μέρους των δαπανών του διαγωνισμού.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στην έδρα του Εφετείου Αθηνών για τους υποψήφιους για τις έδρες των Ειρηνοδικείων που υπάγονται στις Περιφέρειες των Εφετείων Αθηνών, Πειραιώς, Πατρών, Ναυπλίου, Καλαμάτας, Κρήτης, Αιγαίου, Δωδεκανήσου και Λαμίας, και στην έδρα του Εφετείου Θεσσαλονίκης για τους υποψηφίους για τις έδρες των Ειρηνοδικείων που υπάγονται στις Περιφέρειες των Εφετείων Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Δυτικής Μακεδονίας, Ιωαννίνων και Θράκης.

Τα θέματα θα είναι κοινά για τους υποψηφίους όλης της χώρας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.