Διαγωνισμος για 55 διοικητικους υπαλληλους στην Ευρωπαικη Επιτροπη

Αιτήσεις μέχρι τις 9 Μαρτίου

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Επιλογής Προσωπικού διοργανώνει γενικό διαγωνισμό, βάσει τίτλων και εξετάσεων, για την κατάρτιση εφεδρικού πίνακα επιτυχόντων από τους οποίους η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορεί να προσλαμβάνει νέα μέλη της δημόσιας διοίκησης ως «διοικητικούς υπαλλήλους».

Οι επιτυχόντες υποψήφιοι και οι επιτυχούσες υποψήφιες που θα προσληφθούν με τον παρόντα διαγωνισμό θα εργαστούν ως υπάλληλοι αρμόδιοι και αρμόδιες για τις πολιτικές στον τομέα της βιώσιμης γεωργίας και της αγροτικής ανάπτυξης και θα προσληφθούν κυρίως στη Γενική Διεύθυνση Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης (στο εξής: ΓΔ AGRI) στις Βρυξέλλες (Βέλγιο).

Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας επιλογής, οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν να συμμετέχουν σε διάφορες δοκιμασίες, όπως αναφέρεται στην προκήρυξη του διαγωνισμού.

Κριτήρια-Προσόντα

Η εξεταστική επιτροπή λαμβάνει υπόψη τα ακόλουθα κριτήρια για την επιλογή βάσει τίτλων:

  • Πτυχίο —μεταπτυχιακό (Master) ή διδακτορικό (PhD)— στον τομέα των γεωργικών επιστημών, επιπλέον του διπλώματος που απαιτείται για την πρόσβαση στον διαγωνισμό [όπως περιγράφεται στο τμήμα 3) Ειδικοί όροι — τίτλοι σπουδών και επαγγελματική πείρα της προκήρυξης του διαγωνισμού].
  • Επαγγελματική πείρα στην ανάπτυξη πολιτικής και/ή νομοθεσίας στον τομέα της βιώσιμης γεωργίας και της αγροτικής ανάπτυξης και/ή στην εκπόνηση μελετών για τις προοπτικές πολιτικής στον ίδιο τομέα.
  • Επαγγελματική πείρα στην εφαρμογή των πολιτικών και/ή της νομοθεσίας στον τομέα της βιώσιμης γεωργίας και της αγροτικής ανάπτυξης.
  • Επαγγελματική πείρα στην αξιολόγηση, την παρακολούθηση και/ή τη διαπραγμάτευση προγραμμάτων αγροτικής ανάπτυξης.
  • Επαγγελματική πείρα στην ανάπτυξη και/ή τη διαπραγμάτευση εμπορικών συμφωνιών και/ή διεθνών προτύπων στον τομέα της βιώσιμης γεωργίας και της αγροτικής ανάπτυξης.
  • Επαγγελματική πείρα στη διενέργεια οικονομικών και/ή κοινωνικοοικονομικών αναλύσεων και/ή αναλύσεων των πολιτικών στον τομέα της βιώσιμης γεωργίας και της αγροτικής ανάπτυξης.
  • Επαγγελματική πείρα στη διενέργεια οικονομικών αναλύσεων των γεωργικών αγορών και των αλυσίδων εφοδιασμού, καθώς και παρακολούθηση των εξελίξεων στην αγορά και παραγόντων που επηρεάζουν την ανταγωνιστικότητα του γεωργικού τομέα της ΕΕ.
  • Επαγγελματική πείρα στην πραγματοποίηση έρευνας και/ή τη σύνταξη επιστημονικών εργασιών ή μελετών στον τομέα της βιώσιμης γεωργίας και της αγροτικής ανάπτυξης.
  • Επαγγελματική πείρα στη διαχείριση γεωργικής εκμετάλλευσης ή γεωργικής επιχείρησης.
  • Συμβολή σε δραστηριότητες αξιολόγησης και/ή καθοδήγηση τέτοιων δραστηριοτήτων όσον αφορά τις επιδόσεις και την ενωσιακή προστιθέμενη αξία μέτρων που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της ΓΔ AGRI.
  • Παροχή συνδρομής στα κράτη μέλη/περιφερειακές αρχές και πραγματοποίηση επαφών με ενδιαφερόμενα μέρη για την εφαρμογή της ΚΓΠ, τη βελτίωση των επιδόσεών της και τη συνοχή με άλλες πολιτικές της ΕΕ που σχετίζονται με μια βιώσιμη πολιτική για τα τρόφιμα και τη γεωργία, όπως προβλέπεται από την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία.
  • Εκπροσώπηση της ΓΔ AGRI σε ομάδες εργασίας της Επιτροπής, σε επιτροπές της ΕΕ, στα θεσμικά όργανα της ΕΕ, σε διεθνείς οργανισμούς και φόρουμ.

Τρόπος και Προθεσμία υποβολής των αιτήσεων υποψηφιότητας:

Για να υποβάλει κάποιος ενδιαφερόμενος αίτηση υποψηφιότητας, θα πρέπει πρώτα να δημιουργήσει ατομικό λογαριασμό EPSO.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στον ιστότοπο της EPSO έως τις 9 Μαρτίου 2021 στις 12:00 το μεσημέρι, (ώρα Βρυξελλών).

Info

Περισσότερα για τον διαγωνισμό εδώ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.