Διαγωνισμος για 110 οδηγους στο Ευρωπαικο Κοινοβουλιο

Εκατόν δέκα οδηγούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα προσλάβει η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Επιλογής Προσωπικού (EPSO) για λογαριασμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Οι θέσεις θα έχουν έδρα κυρίως στις Βρυξέλλες, ενώ οι βασικές μηνιαίες αποδοχές των επιτυχόντων θα ανέρχονται σε 1.907,24 ευρώ συν επιδόματα.
 
Ενδεικτικά, τα καθήκοντα της θέσης αφορούν:
• Τη μεταφορά προσωπικοτήτων καθώς και μόνιμων ή άλλων υπαλλήλων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κυρίως στις Βρυξέλλες, στο Λουξεμβούργο και στο Στρασβούργο, καθώς και σε άλλα κράτη-μέλη και τρεις χώρες.
• Τη μεταφορά επισκεπτών (μέλη του διπλωματικού σώματος και άλλες προσωπικότητες).
• Τη μεταφορά αντικειμένων και εγγράφων καθώς και αλληλογραφίας
• Την εξασφάλιση της καλής χρήσης του οχήματος, ιδίως του τεχνολογικού εξοπλισμού του κ.α.
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα διαθέτει στους οδηγούς υπηρεσιακή στολή που θα φέρει τα διακριτικά του οργάνου, ενώ οι υπάλληλοι μπορεί να χρειασθεί να εργαστούν, ενδεχομένως, βράδια ή και Σαββατοκύριακα. 

Προσόντα

Για τη διεκδίκηση μιας από τις προσφερόμενες θέσεις οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει την Υποχρεωτική Εκπαίδευση και να διαθέτουν άδεια οδήγησης κατηγορίας Β΄ σε ισχύ. Παράλληλα θα πρέπει να αποδεικνύουν επαγγελματική πείρα τουλάχιστον δύο ετών ως οδηγοί στον τομέα της μεταφοράς προσώπων, η οποία θα πρέπει να έχει αποκτηθεί μετά την ολοκλήρωση της Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης. Τέλος, απαιτείται ικανοποιητική γνώση (επιπέδου Β2) της αγγλικής, γαλλικής ή γερμανικής γλώσσας.
 
Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι επιμελείς και να ενδιαφέρονται για την εργασία εντός μιας πολυπολιτισμικής ομάδας, να είναι ακριβείς, διαθέσιμοι και ευέλικτοι, να δημιουργούν καλές σχέσεις και να επιδεικνύουν διπλωματικότητα, ευγένεια και διακριτικότητα, να διαθέτουν πρωτοβουλία, πολύπλευρη και οργανωτική προσωπικότητα.
 
Η διαχείριση της διαδικασίας επιλογής των υποψηφίων θα γίνει από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σε συνεργασία με την EPSO. Θα συγκροτηθεί μια επιτροπή επιλογής που θα αποτελείται από εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι οποίοι θα αξιολογήσουν τους πρώτους 300 που θα προκριθούν στις θεωρητικές και πρακτικές δοκιμασίες. 

Υποβολή αιτήσεων

Οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να εγγραφούν ηλεκτρονικά στον δικτυακό τόπο της EPSO στην διεύθυνση: http://europa.eu/epso/apply/jobs/index_fr.htm έως τις 18 Μαΐου. Τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τον προσεχή Ιούλιο.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι υποψήφιοι θα περάσουν από συνέντευξη κατά την οποία θα εκτιμηθεί εάν το «προφίλ» τους αντιστοιχεί στη διαθέσιμη θέση και θα αξιολογηθεί η γνώση ξένων γλωσσών. Στη συνέντευξη θα μπορούν να προστεθούν θεωρητικές και πρακτικές δοκιμασίες.
 
Η σύμβαση που θα συναφθεί με όσους επιλεγούν θα είναι διάρκειας ενός έτους, ενώ θα μπορεί να ανανεωθεί για ακόμη ένα έτος, προτού μετατραπεί σε αόριστης διάρκειας. Για οποιαδήποτε ερώτηση σχετικά με τη διαδικασία οι υποψήφιοι μπορούν να στείλουν e-mail στο [email protected]

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.