Διαγωνισμοι για προσληψεις στην ΕΕ

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης, το Δικαστήριο της ΕΕ, την Επιτροπή των Περιφερειών και την Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή Για οικονομολόγους και νομικούς

Δύο γενικούς διαγωνισμούς διεξάγει η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Επιλογής Προσωπικού (EPSO) για την κατάρτιση εφεδρικού πίνακα προσλήψεων, από τον οποίο θα στελεχώνονται τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και κυρίως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης, το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Επιτροπή των Περιφερειών και η Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή.
 
Τα απαιτούμενα προσόντα
 
Έως τις 17 Ιανουαρίου θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων για 116 θέσεις Βοηθών στον τομέα των οικονομικών θεμάτων, όπου αντιστοιχούν 65 θέσεις, και των ανθρώπινων πόρων, όπου θα προσληφθούν 51 επιτυχόντες. Οι υποψήφιοι οικονομικού τομέα θα πρέπει να διαθέτουν πτυχίο ή δίπλωμα Μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη διοίκηση επιχειρήσεων, στις εμπορικές σχέσεις, στα οικονομικά επιχειρήσεων, στα οικονομικά, στα χρηματοοικονοικά, στη λογιστική, στον διαχειριστικό έλεγχο ή σε άλλο συναφές αντικείμενο και τουλάχιστον τριετή επαγγελματική εμπειρία. Αντιστοίχως, οι ενδιαφερόμενοι για τον κλάδο των ανθρωπίνων πόρων θα πρέπει να είναι πτυχιούχοι ή διπλωματούχοι Μεταδευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των εμπορικών σχέσεων, του δικαίου, της δημόσιας διοίκησης, των ανθρωπίνων πόρων ή άλλου συναφούς αντικειμένου με τριετή τουλάχιστον προϋπηρεσία. Επίσης θα πρέπει να γνωρίζουν άριστα – και σε επίπεδο εργασίας – την αγγλική ή τη γαλλική αλλά και ακόμα μια από τις επίσημες γλώσσες της ΕΕ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.