Διαδραστικες εκδηλωσεις στο πλαισιο του προγραμματος «Θαλασσιο Περιβαλλον, Παρακτιες Απειλες και Αλιεια» απο την Αναπτυξιακη Ροδοπης

Την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαναρίου

Η Αναπτυξιακή Ροδόπης ΑΑΕ ΟΤΑ, ως Ομάδα Τοπικής Δράσης Αλιείας της ΠΕ Ροδόπης & Ξάνθης, διοργανώνει την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023, ώρα 17:00 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαναρίου, μια ξεχωριστή διαδραστική εκδήλωση με αφήγηση θαλασσινών μύθων και ιστοριών, θέατρο σκιών με ζωντανή μουσική και μεταφορά αλιευτικών εθίμων της περιοχής.

Οι δράσεις, που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο υλοποίησης της Ενέργειας 6.2  του Διαπεριφερειακού Σχεδίου Συνεργασίας με τίτλο «Θαλάσσιο Περιβάλλον, Παράκτιες Απειλές και Αλιεία», Τ.Π. CLLD/LEADER Αλιείας, Προτεραιότητας 4 «ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΔΑΦΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ» του Ε.Π. «ΑΛΙΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ» (ΕΠΑΛΘ) 2014-2020, με συντονιστή εταίρο την Αναπτυξιακή Ηρακλείου και 21 ακόμη συμβαλλόμενους εταίρους,  έχουν στόχο την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας σε θέματα σχετικά με την προστασία των θαλασσών και των ακτών καθώς και την ανάδειξη της μεγάλης συμβολής των αλιευτικών κοινοτήτων στην οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής.

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν την αφήγηση μύθων και ιστοριών από τα βιώματα και τις αναμνήσεις  αλιέων της περιοχής, θέατρο σκιών με ζωντανή μουσική  σε σκηνοθεσία και επιμέλεια του Γιάννη Βουλτσίδη, εικαστική έκθεση από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Φαναρίου και αναβίωση αλιευτικών εθίμων της περιοχής.

Συντελεστές

Γιάννης Βουλτσίδης «Μικρός Διάκοσμος», Άγγελος Ζαγοριανός, Γεωργία Γιαννοπούλου, μαθητές Δημοτικού Σχολείου Φαναρίου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.