Δεν εχει τελος η ταλαιπωρια των εργαζομενων στην Ιονιο Κατασκευαστικη

Για άλλη μια φορά συγκεντρώθηκαν οι εργαζόμενοι της Ιονίου Κατασκευαστικής έξω από τα γραφεία της εταιρείας «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.», αναζητώντας λύση στο πρόβλημά τους, που δεν είναι άλλο από την καταβολή τω δεδουλευμένων. Αυτή τη φορά οι εργαζόμενοι εκπροσωπήθηκαν από τη δικηγόρο τους κ. Ελπινίκη Μπλεκάτση η οποία ανέλαβε να συζητήσει το θέμα με τους υπεύθυνους της εταιρίας ώστε να βρεθεί κάποια λύση.

Ελπινίκη Μπλεκάτση: «Ο διάλογος συνεχίζεται»

Όπως τόνισε η δικηγόρος των εργαζομένων κ. Ελπινίκη Μπλεκάτση «Εδώ και οχτώ μήνες οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι, προσπαθούμε να τακτοποιηθεί το θέμα εξωδικαστικά γι’ αυτό και σήμερα επισκεφτήκαμε τα γραφεία της εταιρίας για να συζητήσουμε το ζήτημα, από την πλευρά της εταιρίας δεν υπάρχει ακόμη κάποια δέσμευση ωστόσο ο διάλογος συνεχίζεται».

«Κάθε μήνα μας υπόσχονται να μας πληρώσουν αλλά δεν γίνεται τίποτα»

Από την πλευρά των εργαζομένων μίλησε ο κ. Γιάννης ο οποίος τόνισε πως οι 63 εργαζόμενοι έχουν να πληρωθούν από τον Αύγουστο, μάλιστα όπως είπε χαρακτηριστικά από τότε «κάθε μήνα μας υπόσχονται ότι θα μας πληρώσουν αλλά δεν γίνεται τίποτα».
Οι εργαζόμενοι επισκέφτηκαν και τον επόπτη εργασίας ο οποίος, όπως είπε ο κ. Γιάννης, τους συμβούλευσε να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας, ωστόσο οι εργαζόμενοι δεν έχουν πάρει ακόμη απόφαση να προχωρήσουν σε αυτό το βήμα.

Κουτσουρεμένο το δώρο του Πάσχα

Κατά τη διάρκεια της Μ. Εβδομάδας οι εργαζόμενοι είχαν βρεθεί αρκετές φορές στα γραφεία της εταιρίας, όπου τους είχαν υποσχεθεί ότι θα τους καταβληθεί ένας μισθός και το δώρο Πάσχα. Ωστόσο όπως δήλωσε ο εργαζόμενος της εταιρίας το δώρο Πάσχα καταβλήθηκε στους οικοδόμους πριν από 20 ημέρες από το ΙΚΑ, που υποχρεούται να το καταβάλει, όσο για τους χειριστές μηχανημάτων πήραν το δώρο Πάσχα από την εταιρία τη Μ. Πέμπτη αλλά δεν τους καταβλήθηκε ολόκληρο το ποσό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.