Δευτερη απεργιακη κινητοποιηση για τους εργαζομενους της DIAXON

Ξανά στο 100% η συμμετοχή στη διήμερη απεργία, με αίτημα την υπογραφή νέας ΕΣΣΕ

Καθολική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων της DIAXON και στη δεύτερη 48ωρη απεργία που προκήρυξε το Σωματείο τους, με αίτημα την υπογραφή νέας Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, που θα έχει πραγματικές αυξήσεις που θα αποσβένουν το αυξημένο κόστος του πληθωρισμού.

Η DIAXON είναι θυγατρική της ΕΛΠΕ, όμως ενώ οι εργαζόμενοι του ομίλου ήρθαν σε συμφωνία με τη διοίκηση για την ΣΣΕ, οι εργαζόμενοι της DIAXON βρίσκονται σε δεύτερη μοίρα, με την διοίκηση να προτείνει πολύ χαμηλότερες αυξήσεις τόσο από τους συναδέρφους τους, όσο και από τον πληθωρισμό.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Σωματείου κ. Τάκης Μουμτζίδης, η προηγούμενη ΕΣΣΕ έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2022, και ενώ μέσα στο 2023 είχαν ξεκινήσει συζητήσεις με την εταιρεία για να βρεθεί λύση, οι προτάσεις που έγιναν από αυτή απορρίφθηκαν από τη Γενική Συνέλευση.

Για αυτό πριν από δύο εβδομάδες προχώρησαν στην πρώτη τους 48ωρη απεργία τους, όμως παρά την επιτυχία της, η διοίκηση της εταιρείας επανήλθε πάλι με τις ίδιες προτάσεις που είχαν απορριφθεί από τη Γενική Συνέλευση.

Για αυτό προχώρησαν στην δεύτερη 48ωρη απεργία, με τον κ. Μουμτζίδη να τονίζει πως θα συνεχίσουν με όλα τα εργαλεία που τους δίνει ο νόμος να διεκδικούν την αύξηση των εισοδημάτων τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.