ΔΕΔΑ: Υπογραφηκε η συμβαση για την επιβλεψη του εργου κατασκευης δικτυου φυσικου αεριου στην Περιφερεια ΑΜΘ

M. Τσάκας «Οι διαδικασίες προχωρούν με ταχείς ρυθμούς»

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η υλοποίηση του φιλόδοξου Προγράμματος Ανάπτυξης 2021-2025 της ΔΕΔΑ για την έλευση του φυσικού αερίου σε 34 πόλεις της χώρας.

Εντός του Αυγούστου, δημοπρατήθηκαν τρία νέα κατασκευαστικά έργα που αφορούν στην επέκταση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στη Λιβαδειά, τη Βέροια και τα Γιαννιτσά, καθώς και τα Γρεβενά. Τα ανωτέρω έργα έχουν συνολικό προϋπολογισμό 17 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) και συγχρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 μέσω των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων, έχοντας ως ορίζοντα ολοκλήρωσης το τέλος 2023.

Παράλληλα, στις 10 Αυγούστου 2021, υπογράφηκε η σύμβαση, ύστερα από διαγωνισμό, για την παροχή υπηρεσιών επίβλεψης και διοίκησης του έργου ανάπτυξης δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η σύμβαση, ύψους 3,5 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ), υπογράφηκε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΔΑ, Μάριο Τσάκα και τον εκπρόσωπο της αναδόχου κοινοπραξίας εταιρειών «ΣΑΜΑΡΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Α.Ε. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ – HILL INTERNATIONAL N.V.»,  Εμμανουήλ Ι. Σιγάλα.

Με αφορμή τις εν λόγω εξελίξεις, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ, Μάριος Τσάκας δήλωσε: «Οι διαδικασίες για την επέκταση του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην ελληνική περιφέρεια προχωρούν με ταχείς ρυθμούς. Μέσα σε έναν χρόνο, η ΔΕΔΑ προχώρησε σε δημοπρατήσεις και συμβασιοποιήσεις έργων άνω των 200 εκατ. ευρώ, ενώ πολύ σύντομα θα ολοκληρωθούν οι δημοπρατήσεις και των υπόλοιπων έργων που προβλέπονται στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης της εταιρείας, φθάνοντας συνολικά τα 300 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για έργα που συμβάλλουν στην ενεργειακή μετάβαση της χώρας σε μια νέα, “πράσινη” εποχή, αποφέροντας σημαντικά οφέλη για χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις, το περιβάλλον, αλλά και την οικονομία».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.