Χριστουγεννιατικη Αγορα στο Παρκο Κομοτηνης θελει να λειτουργησει φετος ο Δημος Κομοτηνης

Θα στηθούν 4 οικίσκοι και θα υπάρχει δυνατότητα και παραχώρησης υπαίθριων χώρων σε επαγγελματίες

Ξεκινά νωρίτερα την προετοιμασία για τη δημιουργία Χριστουγεννιάτικης Αγοράς στο Πάρκο της Αγίας Παρασκευής, με την ελπίδα πως θα μπορέσει αφενός να αποφύγει τα προβλήματα της προηγούμενης προσπάθειας το 2019, αλλά και να λειτουργήσει χωρίς προβλήματα λόγω πανδημίας ο Δήμος Κομοτηνής.

Να θυμίσουμε πως το 2019, ο Δήμος με ταχύρρυθμες διαδικασίες είχε προσπαθήσει να ξεκινήσει την Χριστουγεννιάτικη Αγορά, με το διαγωνισμό όμως να λαμβάνει χώρα στα μέσα Δεκεμβρίου. Δυστυχώς, λόγω της καθυστέρησης, δεν υπήρξαν ενδιαφερόμενοι για τους χώρους, ενώ το 2020, λόγω πανδημίας, δεν υπήρξε σκέψη για την λειτουργία της.

Φέτος, με την ελπίδα πως δεν θα υπάρξει ολικό κλείσιμο ξανά, η οικονομική Επιτροπή του Δήμου Κομοτηνής ήδη καθόρισε το τέλος για χώρους για συμμετοχή στην Χριστουγεννιάτικη Αγορά Δήμου Κομοτηνής, με την προοπτική ότι τον επόμενο μήνα, όταν φανεί και η πορεία της πανδημίας, θα προχωρήσουν στην παραχώρηση τους, ανάλογα και με το ενδιαφέρον από μέρους των επαγγελματιών.

Όπως σημείωσε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Δημήτρης Πολιτειάδης, θα τοποθετηθούν τέσσερις οικίσκοι, ενώ θα υπάρχουν και χώροι που δεν είναι στεγασμένοι, οι οποίοι απλά θα οριοθετηθούν.

Στους στεγασμένους οικίσκους, 2 θα έχουν παραδοσιακά γλυκά και ζαχαρώδη είδη, ένας θα έχει κρύα σάντουιτς και σφολιάτες, και ένας για αποξηραμένα άνθη.

Ιδιαιτέρως χαμηλά τα μισθώματα των χώρων

Οι μεν οικίσκοι θα δοθούν με μίσθωμα 100 ευρώ, ενώ οι υπόλοιποι θα δοθούν με μίσθωμα 50 ευρώ, και σύμφωνα με τον κ. Πολιτειάδη δεν θα γίνει διαγωνισμός, αλλά αν υπάρχουν περισσότερες αιτήσεις για τους διαθέσιμους χώρους θα γίνει κλήρωση.

«Δεν θέλουμε να έχουμε κέρδος, θέλουμε να υπάρξει συμμετοχή» ξεκαθάρισε ο κ. Πολιτειάδης εξηγώντας πως φέτος πέρασαν  νωρίς το θέμα από την Οικονομική επιτροπή για να μπορέσουν να έχουν χρόνο να δουν τι θα γίνει με την πανδημία, αλλά και να μπορέσουν να προετοιμαστούν οι επαγγελματίες που ενδιαφέρονται, με την απόφαση για την προκήρυξη των θέσεων να λαμβάνεται στα μέσα Οκτωβρίου.

Ελπίζουν μάλιστα πως το γεγονός ότι πρόκειται ουσιαστικά για εξωτερικό χώρο, και με την προοπτική ότι δεν θα κλείσουν ξανά τα καταστήματα, θα μπορέσει να λειτουργήσει κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, όταν μάλιστα φάνηκε πέρυσι πως το Πάρκο αποτέλεσε προορισμό ακόμα και μέσα στην πανδημία.

Ο κ. Πολιτειάδης εξέφρασε την ελπίδα πως φέτος η πόλη θα είναι ακόμα πιο γιορτινή από πέρυσι, με τον Δήμο να έχει κάνει τις προεργασίες για την συντήρηση του εξοπλισμού, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο προσθήκες όποιων στολιδιών χρειαστούν. Εκτίμησε δε πως η πόλη θα αρχίσει να στολίζεται στις αρχές Νοεμβρίου, για να ανάψουν τα στολίδια προς το τέλος του ίδιου μήνα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.