Χωρις περικοπες οι συνταξεις αναπηριας σε δικαιουχους που εργαζονται

Οι προϋποθέσεις

Συνεχίζεται η καταβολή, χωρίς καμία απολύτως περικοπή, της σύνταξης αναπηρίας ή θανάτου και των προνοιακών ή άλλων επιδομάτων όσων προσώπων πάσχουν από αναπηρία, εάν αναλαμβάνουν απασχόληση για λόγους ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης και κοινωνικής επανένταξης.
 
Προϋπόθεση η αναπηρία να οφείλεται σε ψυχική πάθηση ή νοητική υστέρηση ή συμπαθολογία ψυχικής πάθησης και νοητικής υστέρησης με ποσοστό 50% και πάνω.
 
Όλα τα παραπάνω που έχουν θεσμοθετηθεί σε πρόσφατο νόμο (ν.4488/2017, άρ. 23) τίθενται σε ισχύ αφού η σχετική εγκύκλιος υπογράφηκε από τον υφυπουργό Εργασίας κ. Τάσο Πετρόπουλο.
 
Οι προϋποθέσεις που τίθενται για να μην υπάρξει περικοπή της σύνταξη ή των επιδομάτων που χορηγούνται στους δικαιούχους αυτής της κατηγορίας είναι οι εξής:
 
• Η ανάληψη μισθωτής απασχόλησης ή η αυτοαπασχόληση των προσώπων αυτών δεν θα επηρεάζει τη σχετική κρίση αξιολόγησης περί ανικανότητας για κάθε βιοποριστική εργασία κατά τη διαδικασία πιστοποίησης αναπηρίας από τα ΚΕ.Π. Α.
• Η κρίση πιστοποιείται με γνωμάτευση μονάδας ψυχικής υγείας του αντίστοιχου Τομέα Ψυχικής Υγείας η οποία θα ισχύει για τρία έτη.
• Οι ενδιαφερόμενοι υποχρεούνται πριν αναλάβουν εργασία ή αυτοαπασχοληθούν να το δηλώσουν στο. Ε. Φ. Κ. Α., στο Ε. Τ. Ε. Α. Ε. Π. και στις υπηρεσίες πρόνοιας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.