Χορευοντας στα ballrooms των παλατιων

Η Σχολή Χορού “Plie” επέστρεψε ανακαινισμένη, δια χειρός της διπλωματούχου Αρχιτέκτονα Φωτεινής Τριανταφυλλίδου

Πέρυσι έκλεισε τα 10 χρόνια λειτουργίας της, τα οποία και γιόρτασε με μία εκπληκτική παράσταση σύγχρονου χορού, στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, που έπεισε το σύνολο των θεατών και των συντελεστών αυτής, για την ανάγκη συνέχειάς της για τουλάχιστον άλλα τόσα χρόνια.
 
Η παράσταση αυτή αποτέλεσε και το δώρο της Σχολής Χορού “Plie” και της ιδιοκτήτριάς του κ. Φωτεινής Κουτλογεωργίου, προς τους μαθητές της αλλά και την κοινωνία της Κομοτηνής. Ένα δώρο το οποίο φέτος διάνθισε η κ. Κουτλογεωργίου, ανακαινίζοντας πλήρως τον χώρο στον οποίο η «μαγεία» αυτή που είδαμε επί σκηνής πλάθεται.
 

Η Σχολή Χορού “Plie” λοιπόν, διατρέχοντας τα 11 χρόνια της πλέον, επέστρεψε για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά πλήρως ανακαινισμένη με στόχο να «δωρίζει» σε καθημερινή βάση στα μέλη της, την ευκαιρία να βιώνουν τα συναισθήματα μίας παράστασης κλασικού μπαλέτου.
 
Πάνω σε αυτή ακριβώς την φιλοσοφία, της τελικής παράστασης, βασίστηκε και η διπλωματούχος Αρχιτέκτων – Μηχανικός κ. Φωτεινή Τριανταφυλλίδου, η οποία ανάλαβε να φέρει εις πέρας το έργο της ανακαίνισης, δημιουργώντας έναν χώρο εμπνευσμένο από τη σκηνή των παλιών θεάτρων και των ballrooms των παλατιών με την «μύηση» στον κόσμο αυτό, να ξεκινά από τις μικρότερες λεπτομέρειες όπως το ζεστό blush ρομαντικό χρώμα στους τοίχους, με τις μεταλλικές λεπτομέρειες ροζ χρυσού και τους ταμπλάδες στους τοίχους με καθρέφτες που παραπέμπουν στα παλιά ballrooms.
 

Με κύρια στοιχεία της διακόσμησης τα γύψινα διακοσμητικά, τους καθρέφτες, το βαμμένο μέταλλο, καθώς και τον συνδυασμό ξύλου και plexiglass, υλικά που αναδεικνύονται και από τον άμεσο, έμμεσο και κρυφό φωτισμό που υπάρχει και παρέχει τη δυνατότητα εναλλακτικών τρόπων ανάδειξης του χώρου αλλά και των ιδιαίτερων εκείνων στοιχείων που τον αποτελούν, όπως άλλωστε γίνεται σε μία παράσταση στην σκηνή.
 

Με κρυφές πόρτες – διόδους, όπως στα παλάτια από τον ένα χώρο στον άλλον και φυσικά την απαραίτητη, σε κάθε σκηνή, αυλαία δια μέσου της βελούδινης κουρτίνας που διαχωρίζει τα αποδυτήρια από τον χώρο αναμονής.
 

Συνεκτικό στοιχείο όλων η μουσική και συγκεκριμένα η αρμονία της κλασικής μουσικής του μπαλέτου την οποία συναντάμε στον χώρο από την ανάγλυφη ξύλινη όψη του αποθηκευτικού χώρου περιμετρικά του παραθύρου υπό την μορφή κυμάτων ήχου και τέλος η ανατροπή… με το πρωτότυπο γραφείο που κοσμεί την αίθουσα αναμονής, που αποτελεί και γεωμετρική ανάλυση της φούστας τουτού κατά την κίνηση, βασισμένη στα αρχιμήδεια στερεά.

Info
Σχολή Κλασικού Μπαλέτου και Χορού ”Plie”
Αναγνωρισμένη από το Υπουργείο Πολιτισμού, μέλος του Σ.Ι.Σ.Χ.Ε.
Διευθύντρια Σχολής: Φωτεινή Κουτλογεωργίου
Διδάσκονται: Κλασικό μπαλέτο (τεχνική Vaganova), Σύγχρονος χορός, μουσικοκινητική αγωγή, αυτοσχεδιασμός.
Τμήματα παιδικά (από 4 ετών) και ενηλίκων
Διεύθυνση: Χατζηκωνσταντή Ζωίδη και Ναρσή 12, Κομοτηνή. Τηλ: 2531071848

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.