«Χαρα και Δημιουργια» προσφερει το νεο ΚΔΑΠ της πολης μας

Η συμπολίτης Χαρά Καραποστόλου εγκαινίασε ένα νέο χώρο για παιδιά σχολικής ηλικίας

Το «Χαρά και Δημιουργία», ένα ιδιαίτερο και πρωτότυπο Κέντρο Δημιουργικής απασχόλησης άνοιξε τις πόρτες του στην Κομοτηνή, με την ιδιοκτήτριά του, Χαρά Καραποστόλου, να πραγματοποιεί τα εγκαίνιά του το Σάββατο 29 Αυγούστου.

Το ΚΔΑΠ θα απασχολεί παιδιά ηλικίας 5 – 12 ετών, για ορισμένο χρονικό διάστημα της ημέρας σε ένα όμορφα διαμορφωμένο παιδαγωγικό χώρο δημιουργικής απασχόλησης που προσφέρει χαρά και διασκέδαση.

 

Το «Χαρά και Δημιουργία» απασχολεί τα παιδιά τα απογεύματα κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, και πρωϊνά στις αργίες (Χριστούγεννα, Πάσχα και καλοκαίρι).

Σκοπός του είναι, σύμφωνα με την κ. Καραποστόλου, η απασχόληση των παιδιών εκτός σχολικού ωραρίου να παρέχει παιδαγωγικές δραστηριότητες ποιοτικές και δημιουργικές, ατομικές ή ομαδικές, να γεμίσει τον ελεύθερο χρόνο ενός παιδιού, αλλά και να βοηθήσει συγχρόνως και τους γονείς που εργάζονται.

Άλλωστε μέσα από αυτές τις δομές τα παιδιά κάνουν φιλίες, δυναμώνουν τις ήδη υπάρχουσες και εξελίσσουν τα ταλέντα τους και τις δεξιότητες τους μέσα από τις δραστηριότητες στις οποίες συμμετέχουν.

Το ΚΔΑΠ θα ξεκινήσει τη λειτουργία του την 1η Σεπτεμβρίου, με τις εγγραφές να συνεχίζονται μέχρι την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου, ενώ έχει εξασφαλιστεί η υγιεινή και ασφαλής παραμονή των παιδιών στις δύο αίθουσές του.

Η μία αίθουσα, σημείωσε, είναι αίθουσα παιχνιδιού, όπου θα κάνουν ψυχοκινητική, θεατρικό παιχνίδι, art therapy και άλλες κινητικές δραστηριότητες, ενώ η δεύτερη είναι η αίθουσα των εικαστικών, όπου θα γίνονται οι σχετικές δραστηριότητες.

Η ίδια ασχολείται εδώ και χρόνια με την απασχόληση των παιδιών, για αυτό και έδωσε το όνομά της στο ΚΔΑΠ, γιατί «χαρά είναι το αίσθημα της ευτυχίας και της ευχαρίστησης, που υπάρχει σε όλο το προσωπικό μας, και θα περάσουμε το ίδιο και στα παιδιά» ανέφερε.

Και με δεδομένο ότι χαρά χωρίς δημιουργία δεν γίνεται, και η δημιουργία είναι ο βασικός άξονας που διέπει όλον τον τρόπο σκέψης τους, τους κάνει πιο δυνατούς για να καλλιεργήσουν προσωπικότητες και χαρακτήρες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.