Χαμηλη η συμμετοχη στην απεργια τις 11ης Μαρτιου

Με δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκε η απεργιακή κινητοποίηση και στο νομό μας. Η μία στο Εργατικό Κέντρο στην οποία συμμετείχε το Εργατικό Κέντρο, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και ο ΣΥΡΙΖΑ και η άλλη από το ΠΑΜΕ Νομού Ροδόπης στην πλατεία.

 

Σε χαμηλά ποσοστά κυμάνθηκε η συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση. Στο δημόσιο τομέα κυμάνθηκε σε ποσοστό 13% ενώ ικανοποιητικά ήταν τα αποτελέσματα της συμμετοχής στον ιδιωτικό. Εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ και του Εργατικού Κέντρου περιφρούρησαν τις εισόδους της ΒΙΠΕ από νωρίς το πρωί μη επιτρέποντας τους εργαζόμενους να πάνε στις δουλειές τους.

 

Συγκεκριμένα, στον δημόσιο τομέα το ποσοστό σύμφωνα με το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ στο Νομό Ροδόπης ήταν στο 13%. Στους δασκάλους το ποσοστό συμμετοχής ήταν 8%, στους καθηγητές 16%, στο νοσοκομεία 6,5%, στο δήμο Κομοτηνής 4%, στα δικαστήρια 3,75%, στο ΣΕΠΕ 57%, στις φυλακές 100%, στον ΟΑΕΕ 5,2%, στον ΟΑΕΔ 13,3% , στο ΙΚΑ 45%, στο ΙΚΑ Υγειονομικοί 30,7%, στους εφοριακούς 14%, στον ΕΦΕΤ 25%, στον ΟΓΑ 35%, ενώ μηδενική συμμετοχή είχαν υπηρεσίες όπως το Κτηνιατρείο, η ΤΥΔΚΥ και ο ΟΠΑΔ.

 

Σε δηλώσεις τους εκπρόσωποι των φορέων που συγκεντρώθηκαν μπροστά στο Εργατικό Κέντρο τόνιζαν ότι την κρίση δεν πρέπει να την πληρώσουν οι μισθωτοί και οι υπάλληλοι, αλλά αυτοί που την δημιούργησαν.

 

Παναγιώτα Βενετοπούλου: «Όχι στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης»

«Συμμετέχουμε ενεργά στην κινητοποίηση γιατί δεν δεχόμαστε μόνο ως εκπαιδευτικοί οικονομική επίθεση αλλά και επίθεση στα θεσμικά θέματα που μας απασχολούν. Εκτός από τις μειώσεις μισθών, δώρων και επιδομάτων ως εκπαιδευτικοί ζητάμε την αύξηση των διορισμών γιατί ακούσαμε από την υπουργό Παιδείας να μιλά για μείωση και αναπληρωτών και μόνιμων. Αύξηση ωρών εργασίας με μείωση μισθού γίνεται αντιληπτό ότι είναι αντεργατικό και δεν μπορούμε να δεχθούμε κάτι τέτοιο. Με τη σημερινή συμμετοχή μας στην απεργία λέμε ένα ηχηρό όχι στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης», τόνισε η πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νομού Ροδόπης κ. Παναγιώτα Βενετοπούλου.


Παναγιώτης Τσουκαλάς: «Αυξημένη η συμμετοχή στους μικρούς συλλόγους»

Στα χαρακτηριστικά της κινητοποίησης που διαφέρουν από αυτά των προηγουμένων αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ κ. Παναγιώτης Τσουκαλάς. «Συγκεκριμένα στους μικρούς συλλόγους και στους μικρούς εργασιακούς χώρους όπως το ΣΕΠΕ, το ΊΚΑ, ο ΟΓΑ το ποσοστό συμμετοχής είναι περίπου στο 40% αλλά το ποσοστό κατεβαίνει εξαιτίας της μικρής συμμετοχής στους μεγάλους συλλόγους όπως αυτοί των δασκάλων και των καθηγητών. Αυτό θα εκτιμηθεί από την ηγεσία της ΑΔΕΔΥ».
 

Γιώργος Ιωαννίδης: «Δεν δεχόμαστε να είμαστε τα κορόιδα»

«Ενόψει του δευτέρου πακέτου μέτρων που επέβαλε η κυβέρνηση στους δημοσίους υπαλλήλους οδηγεί σε απόγνωση τον δημοσιοϋπαλληλικό κλάδο με αποτέλεσμα να μην αντέχουμε άλλο. Πιστεύουμε ότι αυτά τα μέτρα είναι και άδικα και δεν οδηγούν σε λύσεις του οικονομικού προβλήματος της χώρας εκείνο που χρειάζεται είναι ανάπτυξη και δεν βλέπουμε αναπτυξιακά μέτρα. Ο μόνος τρόπος είναι να αλλάξουμε ρότα ώστε να βγει η χώρα από το αδιέξοδο. Οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν αντέχουν να γίνεται αφαίμαξη του εισοδήματός τους αλλά ούτε και να εμπαίζονται από την κυβέρνηση. Οι δημόσιοι υπάλληλοι απαιτούν αυτοί που λήστεψαν το ελληνικό κράτος να βρεθούν και να τιμωρηθούν και να επιστρέψουν τα κλεμμένα. Δεν δεχόμαστε να είμαστε τα κορόιδα γιατί εμείς δεν δημιουργήσαμε την κρίση άλλοι την δημιούργησαν, είναι γνωστοί και η κυβέρνηση με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς που διαθέτει, και αν δεν διαθέτει να τους δημιουργήσει, να τιμωρήσει αυτούς που πραγματικά ευθύνονται», τόνισε ο αντιπρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ κ. Γιώργος Ιωαννίδης.

 

                                    


Τάκης Χαρίτος:«Η ενότητα και ο αγώνας θα ανατρέψουν τα αντιλαϊκά μέτρα»

«Είναι πλέον ολοφάνερο ότι στόχος της κυβέρνησης ήταν να βάλουν τους εργαζόμενους στο χέρι και τη χώρα σε μια περίοδο λιτότητας χωρίς προοπτική και ελπίδα. Για αυτό τις προηγούμενες ημέρες ήταν ικανοποιημένοι και η Μέρκελ και ο Σαρκοζί και ο Ομπάμα και ο Όλι Ρεν. Ικανοποιημένοι και επαίνεσαν την κυβέρνηση Παπανδρέου για τα σκληρά μέτρα που πήραν σε βάρος των εργαζομένων Γελιούνται όμως οικτρά και λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, λογαριάζουν χωρίς τους εργαζόμενους, που καθημερινά αφυπνίζονται και συνειδητοποιούν ότι δεν μπορεί να είναι αυτοί πού θα πληρώσουν τα σπασμένα της κρίσης, αλλά οφείλουν να πληρώσουν αυτοί που μας οδήγησαν σε αυτή, το τραπεζικό σύστημα το πολυεθνικό κεφάλαιο είναι η αιτία της κρίσης. Οι εργαζόμενοι καθημερινά συνειδητοποιούν ότι αυτή η περιοριστική πολιτική σπρώχνει τη χώρα σε πιο βαθιά ύφεση, πιο βαθιά στην κρίση με τεράστια ανάπτυξη της ανεργίας που θα οδηγήσει στον ίδιο φαύλο κύκλο των ελλειμμάτων και του δημόσιου χρέους. Ως ΣΥΡΙΖΑ είμαστε δίπλα στους εργαζόμενους, μόνο η ενότητα και ο αγώνας τους είναι αυτός που μπορεί να ανατρέψει τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης, είναι αυτή που μπορεί να οδηγήσει σε νικηφόρους αγώνες», τόνισε ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Τάκης Χαρίτος.
 


•«Θέλουμε περήφανους εκπαιδευτικούς»

«Την κρίση δεν θα την πληρώσουν οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι χάνουν από 1400- 1800 ευρώ περίπου τη χρόνο αλλά αυτοί που την δημιούργησαν και διαχειρίσθηκαν τα λεφτά μας. Είμαστε εναντίον των μέτρων της κυβέρνησης που επιτίθενται στο εισόδημά μας και αν λάβουμε υπόψη μας και την αύξηση του ΦΠΑ και του πετρελαίου το εισόδημα συρρικνώνεται ακόμη περισσότερο. Δεν θέλουμε εκπαιδευτικούς που το εισόδημά τους συρρικνώνεται αλλά εκπαιδευτικούς που είναι περήφανοι και να δώσουν στους μαθητές παιδεία και πολιτισμό».
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.