«Casus belli» οι απολυσεις δημοτικων υπαλληλων

Το πρώτο μήνυμα εναντίωσής τους στα μέτρα για απολύσεις στον κλάδο τους θέλησαν να στείλουν χθες οι υπάλληλοι του δήμου Κομοτηνής, που προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του δημαρχείου από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του ωραρίου τους, κάνοντας παράλληλα στάση εργασίας. Οι δημοτικοί υπάλληλοι υποστηρίζουν ότι ήδη το υπάρχον δυναμικό δεν καλύπτει αριθμητικά τις ανάγκες, που υπάρχουν στο δήμο, και κατηγορούν την κυβέρνηση ότι εφαρμόζει μια παράλογη πολιτική, χωρίς αρχή και τέλος, χωρίς μελέτη και σχεδιασμό, εις βάρος των εργαζομένων και της λειτουργίας της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ζωή Κοσμίδου «Το δυναμικό του δήμου όχι μόνο δεν είναι παραπανίσιο, αλλά είναι αυταπόδεικτο ότι χρειαζόμαστε επιπλέον προσωπικό»

«Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε σε ό,τι αγώνα χρειασθεί να κάνουμε προκειμένου να σταματήσουμε αυτή τη διαδικασία που άνοιξε με το πρόσφατο πολυνομοσχέδιο περί απολύσεων», υπογράμμισε η πρόεδρος του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων, κ. Ζωή Κοσμίδου. «Το δυναμικό του δήμου όχι μόνο δεν είναι παραπανίσιο», επισήμανε, «αλλά είναι αυταπόδεικτο ότι χρειαζόμαστε επιπλέον προσωπικό». «Είναι γνωστό σε όλους», συνέχισε, «ότι το δημοτικό συμβούλιο έχει αποφασίσει για προσλήψεις υπαλλήλων εργατοτεχνιτών με 8μηνες συμβάσεις, ενώ το ίδιο ισχύει όχι μόνο με την Καθαριότητα αλλά και με τις υπόλοιπες υπηρεσίες. Εξάλλου μόλις πριν από ένα χρόνο, όταν εγκρίθηκε ο νέος οργανισμός του δήμου, προβλεπόταν πλήθος επιπλέον θέσεων, που είναι απαραίτητες να καλυφθούν, προκειμένου να λειτουργήσει σωστά ένας δήμος που θέλει να προσφέρει στους δημότες του σύγχρονες υπηρεσίες. Δεν γνωρίζω κανένα δήμο που να έχει παραπανίσιο προσωπικό. Διαπιστώνεται μάλιστα αυτό, ότι υπάρχει πρόβλημα στους ΟΤΑ, όταν η ίδια η κυβέρνηση ή η προηγούμενη είχε προχωρήσει στις προσλήψεις των 5μηνων σε όλους τους δήμους ανεξαιρέτως. Δεν υπάρχει κανένας δήμος με υπεράριθμους υπαλλήλους».

Κλείνοντας η κ. Κοσμίδου, εκτίμησε ότι οι προβλεπόμενες απολύσεις δημοτικών υπαλλήλων «εντάσσονται καθαρά στη λογική του να μειώσουν ή να περιορίσουν το δημόσιο όσο μπορούν περισσότερο» και προμήνησε διαρκείς κινητοποιήσεις σε πανελλαδικό επίπεδο. Σημειώνεται ότι στο πλευρό των υπαλλήλων έχουν ταχθεί δημόσια και οι περισσότεροι δήμαρχοι, δηλώνοντας μάλιστα ότι δε θα αποστείλουν τα σχετικά στοιχεία που ζήτησε το Υπουργείο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.