Calpak ΜΑRΚ4: Υγιεινο ζεστο νερο, οσο θελω και οποτε το θελω!

Το Κέντρο Ενέργειας Θράκης μας συστήνει τη λύση στον ηλιακό θερμοσίφωνα, που εγγυάται πραγματική οικονομία και ποιότητα

Η ηλιακή θερμική ενέργεια είναι η πλέον οικονομική και οικολογική ανανεώσιμη πηγή ενέργειας. Με την επιλογή ενός ηλιακού συστήματος για το ζεστό νερό του σπιτιού του, μπορεί κανείς να προσδοκά σημαντική μείωση των εξόδων, που προορίζονταν έως τώρα για τον συγκεκριμένο σκοπό. Αποτελεί αυτό όμως λόγο εφησυχασμού και επιπόλαιων επιλογών; Το «μυστικό» για τη διασφάλιση της μεγαλύτερης δυνατής οικονομίας από ένα ηλιακό σύστημα βρίσκεται στη σχέση της τιμής αγοράς με την απόδοση και με τη διάρκεια ζωής, που υπόσχεται. Τι νόημα θα είχε άραγε μια πρόσκαιρη εξοικονόμηση χρημάτων τη στιγμή της αγοράς, χωρίς την αναλογούσα απόδοση σε παραγωγή θερμικής ενέργειας και με την «ημερομηνία λήξης» να επέρχεται προτού καν επέλθει η απόσβεση του κόστους αγοράς;
 
Το Κέντρο Ενέργειας Θράκης, το οποίο βρίσκεται στον πεζόδρομο της οδού Βενιζέλου, στον αριθμό 47, φροντίζει να επιβεβαιώνει με κάθε ευκαιρία το σύνθημα, που το ακολουθεί στη μακρόχρονη διαδρομή του στον χώρο της ενέργειας. «Η ενέργεια είναι δική μας υπόθεση» υπογραμμίζουν οι Ζωή Χατζηαντωνίου και Νίκος Τσιώνης, διπλωματούχοι μηχανολόγοι – μηχανικοί του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με πολύχρονη εμπειρία. Και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, οι επιλογές και οι προτάσεις τους προς το καταναλωτικό κοινό αποτελούν προϊόν διαρκούς και σφαιρικής αναζήτησης και έρευνας.
 
Από αυτή την στρατηγική προέκυψε η συνεργασία του Κέντρου Ενέργειας Θράκης με την κορυφαία στο αντικείμενό της εταιρία Calpak. Η Calpak είναι 100% ελληνική εταιρία και η πρώτη σε όλη την Ευρώπη, που έκανε γνωστά τα οφέλη της εκμετάλλευσης της ηλιακής ενέργειας. Από το 1976 μέχρι σήμερα έχει εγκαταστήσει ηλιακά συστήματα σε περισσότερα από 200.000 ελληνικά νοικοκυριά, γεγονός που την καθιστά «ηγέτη» της ηλιακής ενέργειας στη χώρα μας. Έχοντας εκσυγχρονίσει την παραγωγή της και έχοντας αναβαθμίσει τα λειτουργία του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης, η Calpak δικαιούται να «καυχιέται» πλέον για τον καλύτερο ηλιακό, που έχει φτιάξει μέχρι σήμερα. Και το όνομα αυτού… Calpak MARK4!
 
Μεγάλη απόδοση, μακροζωία και ποιότητα στο ζεστό νερό είναι το τρίπτυχο, όπως θα μας εξηγήσει ο κ. Νίκος Τσιώνης, που κάνει τη διαφορά με το συγκεκριμένο ηλιακό σύστημα. Το Κέντρο Ενέργειας Θράκης επέλεξε να διαθέτει κατ’ αποκλειστικότητα τον MARK4 της Calpak, επιλογή για την οποία οι εμπνευστές της έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται δικαιωμένοι. Κι τούτο διότι, με βάση τις μετρήσεις αποδοτικότητας που έγιναν από πιστοποιημένες στο σχετικό αντικείμενο εταιρίες, ο υπολογιζόμενος χρόνος απόσβεσης και το πραγματικό κέρδος, που υπόσχεται στα νοικοκυριά το συγκεκριμένο σύστημα, επιβεβαιώνουν περίτρανα τη σημαίνουσα θέση του στην αγορά. «Το συγκεκριμένο σύστημα, 160lt/ 2.6m2, έχει μετρηθεί από την εταιρία πιστοποίησης (SOLAR –KEYMARK) , και το αποτέλεσμα είναι ότι δίνει περίπου 1673 κιλοβατώρες το χρόνο, για την κλιματική ζώνη που ανήκει ο νομός μας», μας εξήγησε ο κ. Τσιώνης. «Αυτές τις 1673 κιλοβατώρες», προσέθεσε, «αν τις πολλαπλασιάσουμε με τα 25 χρόνια, που είναι ο προσδόκιμος χρόνος ζωής του MARK4, καταλήγουμε στον συνολικό αριθμό των 41.825 κιλοβατώρων». Να αναφερθεί στο σημείο αυτό ότι για 12 χρόνια παρέχεται εγγύηση από την ίδια την εταιρία, ενώ το ηλιακό σύστημα MARK4 έχει επίσης πιστοποιηθεί για προσδόκιμο χρόνο ζωής τα 25 χρόνια. Συνεχίζοντας ο κ. Τσιώνης, εξήγησε πως το παραπάνω μέγεθος, αν διαιρεθεί με την τιμή αγοράς του συστήματος, παραπέμπει σε μια τιμή αγοράς της κιλοβατώρας στο ύψος των 0,04 ευρώ. «Επομένως, κάνουμε πολύ γρήγορα την απόσβεση τους κόστους και για πολλά χρόνια αγοράζουμε την κιλοβατώρα με 4 λεπτά», παρατήρησε. «Από τις μετρήσεις που έχουν γίνειι, η απόσβεση γίνεται σε 4 χρόνια», επισήμανε, «και το συνολικό κέρδος στα 25 χρόνια είναι πάνω από 6,5 χιλιάδες ευρώ». «Αυτά όλα είναι πιστοποιημένα από εταιρίες», υπενθύμισε, «οι οποίες ελέγχουν την απόδοση του συστήματος και υπεύθυνα πιστοποιούν την απόδοσή του». «Όταν θέλω να αγοράσω έναν ηλιακό θερμοσίφωνα, πρέπει να κοιτάξω την τιμή αγοράς, αλλά και την απόσβεση της», υπογράμμισε καταλήγοντας ο κ. Τσιώνης, επισημαίνοντας ότι «αν με ενδιαφέρει μόνο η τιμή αγοράς και επιλέξω να πάρω έναν ηλιακό, που δε θα κάνει απόσβεση ποτέ, το αποτέλεσμα αναπόφευκτα θα είναι να χάσω τα χρήματά μου».
 
Πέρα όμως από το οικονομικό σκέλος, αυτό που έχει αξία και αρκετοί συνήθως το αγνοούν, είναι η ποιότητα του ζεστού νερού που χρησιμοποιείται από τα νοικοκυριά. «Όταν θες να πιεις νερό, πίνεις από το νερό του μπόιλερ; Δεν πίνεις. Όταν θες να μαγειρέψεις, βάζεις ζεστό νερό από το μπόιλερ; Δεν το κάνεις. Και γιατί δεν το κάνεις; Γιατί προσέχεις την υγεία σου. Γιατί λες ότι από το μπόιλερ δεν ξέρω τι νερό βγαίνει. Γιατί όμως αυτό το νερό να το ρίχνω πάνω στο σώμα μου;».Τα παραπάνω-ρητορικά- ερωτήματα αναδεικνύουν την ανάγκη η επιλογή του ηλιακού θερμοσίφωνα να γίνεται με γνώμονα και την παράμετρο «υγεία». «Είναι πάρα πολύ σημαντικό», τόνισε ο κ. Τσιώνης, «η ποιότητα του νερού, που έρχεται σε επαφή με το σώμα μου, να είναι εφάμιλλη του νερού που πίνω». Κι αυτό, όπως επισήμανε, για το ηλιακό σύστημα MARK4 η ποιότητα του νερού έχει πιστοποιηθεί από την εταιρία πιστοποίησης ROHS.
 
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Με τον ΜΑRK4 έχω υγιεινό ζεστό νερό χρήσης όσο θέλω και όποτε το θέλω.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.