Μπλακ αουτ σημερα, Τεταρτη, στον ιδιωτικο και δημοσιο τομεα με την 24ωρη απεργια των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

Με ανοιχτό το ενδεχόμενο συνέχισης των κινητοποιήσεών τους τα συνδικάτα πραγματοποιούν σήμερα 24ωρη πανελλαδική απεργία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Στις 10 το πρωί ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Συμβολικού χαρακτήρα μπροστά στην Περιφέρεια και στη συνέχεια στις 11:30 συγκέντρωση στην πλατεία, ενώ η Γραμματεία του ΠΑΜΕ διοργανώνει συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής στις 10 το πρωί.

Στην απεργία συμμετέχουν οι καθηγητές, οι ναυτεργάτες και οι εργαζόμενοι στους Δήμους, οι τραπεζοϋπάλληλοι. Κλειστές θα παραμείνουν την Τετάρτη οι δικαστικές υπηρεσίες σε όλη τη χώρα λόγω της συμμετοχής της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος στη γενική απεργία. Μόνο τα επείγοντα περιστατικά θα εξυπηρετούνται την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου, στα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, τις προνοιακές μονάδες και το ΕΚΑΒ, μετά την απόφαση γιατρών και εργαζομένων να συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία, που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ.

Πεντάωρη στάση εργασίας των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης

Συμμετέχοντας στην 24ωρη πανεργατική απεργία που κήρυξαν για την 6η Νοεμβρίου η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) προκηρύσσει για την ίδια μέρα 5ωρη στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, σε όλα τα ιδιωτικά και δημόσια Μέσα Ενημέρωσης, όλης της χώρας. Εξαιρούνται τα Μέσα που με αποκλειστικά απεργιακά δελτία θα καλύψουν και μεταδώσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις, από τους χώρους που θα πραγματοποιούνται.

Εκτελεστική Επιτροπή Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής

Με ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Επιτροπή Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσει στις 10 το πρωί μπροστά στην Περιφέρεια τονίζοντας ότι ο αγώνας θα συνεχισθεί. Στην ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:

«Οι αγώνες και η αντιπαράθεση των εργαζομένων για τις αδιέξοδες μνημονιακές πολιτικές συνεχίζονται με τη νέα 24ωρη Γενική Απεργία που πραγματοποιούν από κοινού ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου.
Η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10:00 π.μ. έξω από τα γραφεία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Θα έχει συμβολικό χαρακτήρα για την αποβιομηχάνιση, το κλείσιμο των εργοστασίων και την απώλεια χιλιάδων θέσεων στη Ροδόπη.

Απαιτούμε λύσεις στα προβλήματα εδώ και τώρα και διεκδικούμε:

• Εργασία για όλους.
• Ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις.
• Δημοκρατικά δικαιώματα.

Ο αγώνας θα συνεχιστεί όσο η Κυβέρνηση εμμένει στην κοινωνική και εργασιακή αναλγησία, όσο επιδεικνύει υφεσιακή προσήλωση και όσο οι καταστροφικές τροϊκανές πολιτικές που υιοθετεί πολλαπλασιάζουν τα αδιέξοδα.

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Ν. Ροδόπης «Αγωνιζόμαστε όλοι για την ανατροπή της μονόπλευρης πολιτικής»

Κάλεσμα συμμετοχής στην συμβολική κατάληψη της Περιφέρειας στις 11 το πρωί και στην πορεία και συγκέντρωση των απεργών στις 11:30 στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής απευθύνει το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Ν. Ροδόπης με ανακοίνωση στην οποία τονίζονται τα εξής:

«Με την γενική απεργία της Γ.Σ.Ε.Ε. – Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στις 6 Νοεμβρίου αντιστεκόμαστε και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας ενάντια:
• Στη διαθεσιμότητα των 15.500 Δημοσίων Υπαλλήλων που ήδη έγιναν
• Στις άμεσες απολύσεις 15.000 εργαζομένων
• Στην κατάργηση των Δημοσίων Κοινωνικών αγαθών
• Στην κατάργηση φορέων και υπηρεσιών, χωρίς αξιολόγηση
• Στην οικονομική πολιτική που μας έχει εξουθενώσει
• Στην ανεργία του 1.700.000 συνανθρώπων μας
• Στην ανασφάλιστη εργασία των 3.000.000
• Στις αυτοκτονίες περισσοτέρων των 4.000 απεγνωσμένων συμπολιτών μας
• Στην πείνα και την εξαθλίωση του 70 % της ελληνικής κοινωνίας
• Στους δυσβάσταχτους φόρους που επιβαρύνουν μόνο τους φτωχούς
• Στην μη επιστροφή των κλεμμένων από τα Ταμεία μας
• Στην επίθεση κατά των πενιχρών εισοδημάτων μας
• Στη νέα μείωση των αποδοχών μας, που προωθείται
• Στη νέα μείωση των συντάξεων και του εφάπαξ

Αγωνιζόμαστε όλοι για την ανατροπή αυτής της μονόπλευρης πολιτικής»

 

Γραμματεία ΠΑΜΕ Ν. Ροδόπης «Η απεργία βήμα ανάτασης του εργατικού κινήματος»

Κάλεσμα συμμετοχής στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση απευθύνει και η Γραμματεία ΠΑΜΕ Ν. Ροδόπης που καλεί τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής στις 10 το πρωί, ώστε να βάλουν μπροστά για την αποτροπή των νέων αντεργατικών μέτρων και την ανατροπή της βαρβαρότητας. Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους ενιαία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, τους ανέργους στη μάχη για την αποτροπή των αντεργατικών, αντιλαϊκών μέτρων που έχουν ψηφιστεί και των άλλων που σχεδιάζουν, ώστε να γίνει η απεργία βήμα ανάτασης του εργατικού κινήματος, προώθησης της λαϊκής συμμαχίας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.