Μπαραζ προστιμων σε καταστηματα της Αλεξανδρουπολης

Οργισμένη αντίδραση από την Ένωση Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Έβρου

«Πάνω από 100 εργαζόμενοι μένουν χωρίς μεροκάματο για 7 ημέρες!»

Σε μπαράζ ελέγχων και επιβολή προστίμων επιδόθηκε το προηγούμενο διάστημα η ελληνική αστυνομία στην περιφέρειά μας. Στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου ειδικά, επιβλήθηκαν πρόστιμα σε 9 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Συγκεκριμένα την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου στην Αλεξανδρούπολη επιβλήθηκαν σε 6 καταστήματα πρόστιμα 2000 ευρώ και 7ήμερη αναστολή εργασίες σε 6 καταστήματα καθώς δεν είχαν ανοιχτές τουλάχιστον δυο πλευρές στον υπαίθριο χώρο.

Επίσης το Σάββατο 30 Οκτωβρίου και πάλι στην Αλεξανδρούπολη επιβλήθηκαν σε 3 καταστήματα πρόστιμα 2.000 ευρώ και 7ήμερη αναστολή λειτουργίας για εξυπηρέτηση 9 πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και από 300 ευρώ πρόστιμο στους πελάτες.

Αντίδραση από την Ένωση Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Έβρου

Το γεγονός επέφερε την αντίδραση την Ένωσης Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Έβρου που σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

«Οι “εγκληματίες” της εστίασης “χτύπησαν” πάλι στην πόλη μας… 9 λουκέτα  για 7 μέρες και 2 αυτόφωρες διαδικασίες για μουσική σε ένα Σαββατοκύριακο!

Ο κλάδος που απ’ ό,τι φαίνεται θεωρείται “υπεύθυνος”  για την πορεία της πανδημίας πληρώνει ακριβά το τίμημα στην πόλη μας καθώς υπολογίζονται σε χιλιάδες ευρώ οι ζημιές των επιχειρήσεων. Σε αυτό προστίθεται και το καθόλου αμελητέο για τις μέρες μας πως πάνω από 100 εργαζόμενοι μένουν χωρίς μεροκάματο για 7 ημέρες!

Ένα ΦΕΚ το οποίο δεν μπορεί να τηρηθεί στην περιοχή μας καθώς οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέπουν εκτός και αν οι ειδικοί θέλουν  με μπροστάρηδες εμάς να τιμωρήσουν τους ανεμβολίαστους που θέλουν να πιούν τον καφέ του, το ποτό τους ή να γευματίσουν.

Η Μύκονος της Βορείου Ελλάδος απ’ ό,τι φαίνεται Αλεξανδρούπολη με την μουσική πολλών ντεσιμπέλ τα Σαββατοκύριακα μέχρι τις πρωινές ώρες (23.00) ενοχλεί κάποιους συμπολίτες μας… (Τους ενοχλεί άραγε;;;;)

Ας αναλογιστούν λοιπόν όλοι το κόστος καταστροφής των καταστημάτων, των υπαλλήλων της πόλης μας καθώς ο κύκλος εργασιών 7 ημερών είναι τεράστιος και οι αυξήσεις προϊόντων και υπηρεσιών τρέχουν με 80% για τους επαγγελματίες.

Ως πότε θα αντέξουμε Κύριοι;

Ως πότε θα κάνουμε υπομονή;

Καλούμε τους τοπικούς Βουλευτές του Νομού μας να πάρουν θέση για όλη αυτή την κατάσταση. Να κάνουν γνωστό στους ειδικούς  τις ιδιαιτερότητες  της περιοχής μας αλλά και ότι η μουσική δεν έβλαψε κανέναν!

ΥΓ1. Ενημερώνουμε τους ειδικούς ότι καλό είναι τα  ΦΕΚ  να μην είναι οριζόντια για όλη τη χώρα έχοντας ως μπούσουλα πχ την Αττική και την Κρήτη καθώς οι καιρικές συνθήκες και ο όγκος του κόσμου που επισκέπτονται τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος  είναι λιγότερος στην περιοχή μας . Άλλωστε ο Κύριος  Άδωνης Γεωργιάδης συνεχώς ανακοινώνει ότι δεν θα ξανά βγουν οριζόντια μέτρα.

ΥΓ2. Με την παρούσα ανακοίνωση διαμαρτυρόμαστε έντονα για την τραγική νομοθεσία περί Covid για τους εξωτερικούς χώρους καθώς  με τις υπάρχουσες κατασκευές δεν έχουμε κλειστούς εξωτερικούς χώρους αφού περιμετρικά αερίζονται και η δουλεία μας είναι να εξυπηρετούμε όλο τον κόσμο. Ο διαχωρισμός των πολιτών δεν αφορά την εστίαση!»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.