Μπαινει στην ηλεκτρονικη εποχη και εκλογικα ο Εμπορικος Συλλογος Ροδοπης

Αγκάλιασαν την υβριδική εκλογική ψηφοφορία τα μέλη του Συλλόγου, με αρκετούς να προτιμούν την επιλογή της ηλεκτρονικής μεθόδου

Επιτυχημένη κρίνεται, τουλάχιστον από τις πρώτες ενδείξεις, η υβριδική εκλογική διαδικασία που επέλεξε να εφαρμόσει ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής, στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν την Δευτέρα 4 Οκτωβρίου.

Ο Σύλλογος ήταν ο πρώτος στη Ροδόπη, και ίσως στη Θράκη, σύμφωνα με την Πρόεδρό του κ. Κική Κωνσταντινίδου, που εφάρμοσε αυτό τον τρόπο ψηφοφορίας, θέλοντας με αυτό τον τρόπο και να τηρήσει όσο ήταν δυνατό τα μέτρα προφύλαξης από τον κορωνοϊό, αλλά και να διευκολύνει τα μέλη του και να αυξήσει το ποσοστό συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία.

Ο Εμπορικός έχει 350 ενήμερα μέλη, σύμφωνα με την κ. Κωνσταντινίδου, αν και όποιος επιθυμούσε να ψηφίσει στις εκλογές μπορούσε κατά την εκλογική διαδικασία να πληρώσει την συνδρομή του και να ψηφίσει.

Η διαδικασία της ψηφοφορίας, έχει εξελιχθεί, και λόγω κορωνοϊού αλλά και λόγω της προόδου της τεχνολογίας, και γινόταν με τους δύο τρόπους.

Έτσι τα μέλη μπορούσαν να προσέλθουν και να ψηφίσουν στο χώρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, όπως γινόταν πάντα, ενώ όποιος δεν μπορούσε, για προσωπικούς ή επαγγελματικούς λόγους, μπορούσε, για πρώτη φορά φέτος, να ψηφίσει ηλεκτρονικά.

Εύκολη και αδιάβλητη η διαδικασία

«Ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής για ακόμα μια φορά πρωτοτυπεί, είναι ο πρώτος που ξεκινά την ηλεκτρονική εκλογική διαδικασία στη Ροδόπη και ίσως και στη Θράκη» ανέφερε η κ. Κωνσταντινίδου.

Η διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας ήταν πολύ εύκολη, σημείωσε, με ένα σύνδεσμο που δόθηκε στα μέλη του Εμπορικού μέσω μηνύματος, και με μοναδικό κωδικό για κάθε μέλος, ψηφίζουν ηλεκτρονικά για την ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η ανταπόκριση των μελών τους σε αυτή την ψηφοφορία ήταν ιδιαίτερα θετική, γιατί είναι εύκολη και μπορεί να γίνει από το κατάστημα του καθενός.

«Θελήσαμε να δώσουμε την ευκαιρία σε όλα τα μέλη, που δεν μπορούσαν να προσέλθουν, να ψηφίσουν πολύ εύκολα από το κινητό τους ή τον Η/Υ τους» σημείωσε, ώστε να έχουν την μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, μιας και όσο περισσότεροι συμμετάσχουν, τόσο μεγαλύτερη είναι και η δύναμη του Συλλόγου στα κεντρικά όργανα στην ΕΣΕΕ. Αυτό σημαίνει με τη σειρά του ότι η άποψή τους θα είναι πολύ πιο δυναμική.

Η ασφάλεια δε της διαδικασίας είναι διασφαλισμένη, τόσο μέσα από την εταιρεία που δημιούργησε το λογισμικό, αλλά και με τους δύο δικαστικούς αντιπροσώπους, ένα για την φυσική ψηφοφορία και ένα για την ηλεκτρονική, που παρακολουθούν την διαδικασία, για να μην υπάρχει λόγος αμφισβήτησης των αποτελεσμάτων.

Πολλοί νέοι στο ψηφοδέλτιο

«Κατεβαίνουμε με ένα ενιαίο δυνατό ψηφοδέλτιο, που περιλαμβάνει όλους τους κλάδους στην Κομοτηνή» τόνισε η κ. Κωνσταντινίδου. Είναι δε σημαντικό πως έχουν πολλούς υποψηφίους που είναι νέοι, επαγγελματίες και έμποροι, πρόθυμοι να βοηθήσουν στο έργο του.

«Είναι σημαντικό ότι έχουμε νέα παιδιά στο Σύλλογο, νέους επαγγελματίες και εμπόρους, μορφωμένα παιδιά και επιστήμονες που επέστρεψαν στην γενέτειρα τους για να ασκήσουν το επιχειρείν» ανέφερε.

Για αυτό και ήταν φυσικό να τους συμπεριλάβουν στο ψηφοδέλτιο, και να τους βοηθήσουν να γνωρίσουν τον συνδικαλισμό για να πολεμήσουν όλοι μαζί για την αγορά της πόλης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.