Ατομικες συμβασεις προτεινει στους εργαζομενους της ΑΤΕ η Πειραιως

Σε έντονη ανασφάλεια εξακολουθούν να βρίσκονται οι υπάλληλοι της Αγροτικής Τράπεζας, που παρότι συμπληρώνονται δυο εβδομάδες από το «deal» για τη μεταβίβασή της στην Τράπεζα Πειραιώς τα εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα των εργαζομένων υπό το νέο καθεστώς δεν έχουν ακόμα αποσαφηνιστεί. Εξαίρεση αποτελεί, βέβαια, η επιστολή της διοίκησης της Πειραιώς τη Δευτέρα, με την οποία καλούνται οι εργαζόμενοι να υπογράψουν νέες ατομικές συμβάσεις εργασίας. Κάτι τέτοιο όμως δε γίνεται αποδεκτό από το Σύλλογο των εργαζομένων της ΑΤΕ. Χθες ο Σύλλογος είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Πειραιώς, κ. Μιχάλη Σάλλα, χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα. Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε νέο πανελλαδικό συλλαλητήριο των εργαζομένων, που χαρακτηρίστηκε από μαζικότητα.

Παντελής Αμπατζιάνης «Το πρώτο μέλημά μας είναι να μη συντελεστεί έστω και την ύστατη ώρα το έγκλημα της διάλυσης της ΑΤΕ»

«Το πρώτο μέλημά μας», όπως μας τόνισε ο πρόεδρος των τραπεζοϋπαλλήλων νομού Ροδόπης, κ. Παντελής Αμπατζιάνης, «είναι να μη συντελεστεί έστω και την ύστατη ώρα το έγκλημα και μεγάλο σκάνδαλο της διάλυσης της Αγροτικής Τράπεζας». Με δεδομένο ότι εξελίσσεται η υπόθεση της μεταβίβασης, οι εργαζόμενοι αποσκοπούν στη διάσωση των εργασιακών και μισθολογικών τους δικαιωμάτων, όπως και την εξασφάλιση της αποζημίωσής τους από την απόλυση, μέσω νομοθετικής παρέμβασης της κυβέρνησης.

Τέτοια πρόθεση βέβαια δεν έχει διαφανεί ακόμα από την κυβέρνηση και εξαιτίας αυτού οι εργαζόμενοι αισθάνονται ιδιαίτερα ανασφαλείς αναφορικά με το μέλλον τους. «Υπάρχουν πολλά σκοτεινά σημεία σε αυτή τη διάχυτη προχειρότητα και την αδιαφάνεια με τον οποία προσπαθούν να φέρουν εις πέρας το εγχείρημα», υπογράμμισε ο κ. Αμπατζιάνης. «Μας έφεραν τις νέες συμβάσεις να τις υπογράψουμε», συνέχισε, «χωρίς να έχουμε πάρει καν απόλυση στα χέρια μας, πολύ δε περισσότερο χωρίς να έχουμε πάρει αποζημίωση». Κι ενώ επικρατεί αυτό το θολό τοπίο στις τάξεις των εργαζομένων, οι Υπουργός Οικονομικών, αλλά και τα κόμματα της συγκυβέρνησης αποφεύγουν ακόμα και να τους συναντήσουν. Είναι χαρακτηριστικό πως οι εργαζόμενοι της ΑΤΕ είχαν συνάντηση δυο φορές με τον γ.γ. του Υπ. Οικονομικών, αρμόδιο για το θέμα της μεταβίβασης της ΑΤΕ, αλλά σε 17 συνολικά κρούσεις προς τα κόμματα της συγκυβέρνησης, σε όλες βρήκαν την πόρτα κλειστή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.