Αθωωθηκε των μηνυσεων στο Εφετειο η πρωην εργαζομενη του Εργατικου Κεντρου

Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Παρέμβαση: «Περιμένουμε πλέον από την Δικαιοσύνη, ν’ ανακαλέσει και την παράνομη απόλυσή της»

Ένα θέμα που κατά το παρελθόν τάραξε την ομαλή λειτουργία του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής, επαναφέρει στο δημόσιο λόγο η συνδικαλιστική παράταξη της αντιπολίτευσης «Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Παρέμβαση» υπό το φως νέων εξελίξεων που επικαλείται.

Ο λόγος για τη δικαστική διαμάχη μεταξύ πρώην εργαζόμενης, μέλους της συνδικαλιστικής παράταξης και της διοίκησης του ΕΕΚ.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η συνδικαλιστική παράταξη «η Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Παρέμβαση, τα τελευταία χρόνια, ήταν η μοναδική παράταξη που επιχείρησε να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά και τα κακώς κείμενα, στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής». Σύμφωνα με την ίδια αυτός ήταν και ο λόγος που  «οδήγησε σε μια πρωτοφανή και στοχοποιημένη  επίθεση στα μέλη της,  με αποκορύφωμα την απόλυση της  συναδέλφισσας  Πατσατζή Ρυίας, η οποία ούσα υπάλληλος του Ε.Κ. κυνηγήθηκε με απάνθρωπο τρόπο».

Η  Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Παρέμβαση, αναφερόμενη στο ιστορικό της υπόθεσης επισημαίνει πως «χρησιμοποιώντας την  πλειοψηφία που διαθέτει  στη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, ο πρώην (πλέον) πρόεδρος και η ομάδα του, έστησε μια βιομηχανία μηνύσεων σε βάρος της με ψεύτικες κατηγορίες, κάνοντας το άσπρο μαύρο, με τελικό στόχο την απόλυσή της (!!!) και την προσωπική της εξόντωση, οικονομική και ηθική, με μεθόδους που θα ζήλευαν και οι χειρότεροι εργοδότες!

Και αφού την απέλυσαν  (χωρίς να καταβάλουν ούτε καν αποζημίωση), τη θέση της έσπευσε να καταλάβει ο νυν Πρόεδρος του Ε.Κ., δείχνοντας και τα ιδιοτελή κίνητρά τους!».

Όμως όπως κάνει γνωστό η συνδικαλιστική παράταξη «η συναδέλφισσά μας, με την στήριξη των συναδέλφων της, αλλά και πολλών εργατικών σωματείων, συνέχισε να παλεύει για την δικαίωσή της, 6 χρόνια τώρα κόντρα στις αντεργατικές και αήθεις επιθέσεις, τα ψέματα και τις απειλές, αλλά και τα τεράστια οικονομικά και ψυχικά προβλήματα που γέννησαν η απόλυση και η μακροχρόνια ανεργία ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ! Στις 12 Ιουνίου, εκδικάστηκαν σε δεύτερο βαθμό, στο Εφετείο Θράκης, οι μηνύσεις  αυτές (στις οποίες στήριξαν την απόλυσή της) και το αποτέλεσμα ήταν κόλαφος για τους διώκτες της! Αθωώθηκε πανηγυρικά, για όλα όσα είχε κατηγορηθεί, με ομόφωνη απόφαση των δικαστών και με σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα!»

Κατόπιν τούτων η Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Παρέμβαση επισημαίνει πως «περιμένουμε πλέον από την Δικαιοσύνη, ν’ ανακαλέσει και την παράνομη απόλυσή της με τα νέα στοιχεία,  ώστε ν’ αποκατασταθεί  κι αυτή η πρωτόγνωρη αδικία». Και καταλήγει διαβεβαιώνοντας πως «σαν Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Παρέμβαση θα είμαστε δίπλα στην συναδέλφισσά μας, μέχρι την τελική της δικαίωση, όπως και σε κάθε εργαζόμενο που βιώνει παρόμοιες καταστάσεις».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.