Ασφαλιστικα μετρα κατα της Ε.Α.Σ. Ροδοπης

Σε ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΕΑΣ προχώρησαν οι εργαζόμενοι στο τυροκομείο της Οργάνωσης εφόσον η κατάσταση, όπως δηλώνουν, έχει φτάσει στο απροχώρητο. Προχθές οι εργαζόμενοι πληρώθηκαν τον Ιούλιο του 2008, αλλά με έκπληξη διαπίστωσαν ότι τους είχαν κρατηθεί χρήματα από αγορές που έκαναν στο σούπερ μάρκετ της οργάνωσης. Οι εργαζόμενοι που προέβησαν σε ασφαλιστικά μέτρα θα προχωρήσουν τη Δευτέρα σε επίσχεση εργασίας.

 

Όπως δηλώνει το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ροδόπης κ. Ευριπίδης Κούκος «μέχρι σήμερα όποτε ήθελαν μας πλήρωναν και τώρα μας πληρώνουν όσα θέλουν. Είναι λυπηρό και ξεπερνά κάθε ανθρώπινη φαντασία αυτό που συμβαίνει στην ΕΑΣ Ροδόπης» ενώ συγχρόνως προβαίνει σε σοβαρές καταγγελίες. «Σήμερα μας κατέβαλαν το μισθό για τον Ιούλιο του 2008. Προσωπικά πήρα 143 ευρώ από τις 9400 ευρώ που με οφείλει η επιχείρηση. Υπάρχουν εργαζόμενοι που έχουν να πάρουν και 29000 ευρώ. Πήρα αυτό το ποσό

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

Η απόδειξη με τα χρήματα που εισέπραξε ως μισθό Ιουλίου 2008 ο κ.Κούκος

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο μισθός που έπρεπε να πάρει

 

 

με τη δικαιολογία ότι πήρα προκαταβολή πεντακόσια ευρώ στις αρχές του Μάρτη και έκανα αγορές στο σούπερ μάρκετ τον Ιούλιο του 2008 και τον Φεβρουάριο του 2010. Για ποια προκαταβολή μιλάνε όταν μου οφείλουν 9400 ευρώ. Γίνεται εκμετάλλευση ανθρώπων, που φοβούμενοι τις απειλές του προέδρου, του αντιπροέδρου και του νέου Γενικού Διευθυντού σκύβουν το κεφάλι και δουλεύουν.

 

Μείναμε πίσω στους μισθούς γιατί θέλαμε να βοηθήσουμε την επιχείρηση και ψωνίζαμε από το μάρκετ όπως και παίρναμε αγροτικά εφόδια γιατί ήμασταν υποχρεωμένοι να το κάνουμε. Η επιχείρηση όμως και η διοίκησή της έχουν ξεπεράσει κάθε όριο εκμετάλλευσης ανθρώπων. Δεν γνωρίζουμε πότε θα πληρωθούμε ούτε γνωρίζουμε και πόσα θα πάρουμε».

 

Ο κ. Κούκος καταγγέλλει απειλές εις βάρος των εργαζομένων. «Προχθές ο αντιπρόεδρος της Οργάνωσης μου είπε ότι ονειρεύεται πότε θα τελειώσω την συνδικαλιστική μου ιδιότητα για να με πληρώσουν και να με απολύσουν. Θα του κάνω το χατίρι και έτσι τον άλλο μήνα που έχουμε εκλογές στο Διοικητικό Συμβούλιο δεν θα είμαι υποψήφιος, πρώτον γιατί δεν θέλω να συμμετάσχω σε ένα συνδικαλιστικό όργανο που απέχει από όλα τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και δεύτερον να δώσω την ευκαιρία στον κ. αντιπρόεδρο να με πληρώσει και να με διώξουν. Αυτοί οι άνθρωποι είναι κρεμασμένοι στις καρέκλες τους. Η καρέκλα του κ. Σκοπιανού έχει από κάτω εκατό ψυχές που κάθε μέρα αδημονούν και αγωνιούν για το πώς θα τα βγάλουν πέρα. Λυπάμαι για τον κ. Γενικό Διευθυντή που με το αξίωμά του προσπαθεί να επιβάλλει στους εργαζόμενους να δουλέψουν και μάλιστα έφθασε χθες σε σημείο να μην δίνει σε εργαζόμενο άδεια. Πρέπει κάποια στιγμή η κοινή γνώμη αλλά και οι αρμόδιοι φορείς να ευαισθητοποιηθούν και να παρέμβουν».

Ασφαλιστικά μέτρα από μέλη του τυροκομείου

«Μέλη του τυροκομείου αποφασίσαμε να καταθέσουμε ασφαλιστικά μέτρα αποτάθηκαν σε δικηγόρο και τη Δευτέρα θα προβούμε σε επίσχεση εργασίας. Βαρεθήκαμε να δουλεύουμε ως κολίγοι και να μας εκμεταλλεύεται το Διοικητικό Συμβούλιο και ο διευθυντής. Δεν μπορεί ο γενικός διευθυντής να μας επιρρίπτει ευθύνες ότι το τυροκομείο είναι 250.000 ευρώ μέσα εξαιτίας μας. Τον προκαλώ να μου πει από το 2007 πόσο γάλα μπήκε στο τυροκομείο και χάθηκε εξαιτίας της υπαιτιότητας των εργαζομένων. Πρέπει το πρόβλημα μας να λυθεί και να ευαισθητοποιηθεί η κοινή γνώμη και οι φορείς. Η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο».

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.