Ασφαλιστικα μετρα για την επαναπροσληψη της κατεθεσε η εργαζομενη στο ΕΚ Κομοτηνης

Απορρίφθηκε το αίτημα για έκδοση προσωρινής διαταγής για να επανέλθει στην εργασία της, στις 23 Μαΐου θα εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα

Στις δικαστικές αίθουσες μεταφέρθηκε το θέμα της απόλυσης της εργαζόμενης στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής κ. Ρυίας Πατσατζή, μιας και το δικαστήριο απέρριψε το αίτημά της για έκδοση προσωρινής διαταγής, στο πλαίσιο των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε, ώστε να επανέλθει άμεσα στην εργασία της.
 
Όπως είναι γνωστό, το Εργατικό Κέντρο είχε καταγγείλει την σύμβαση της κ. Πατσατζή στα τέλη Μαρτίου, ξεκινώντας την αντιπαράθεση που συνεχίζεται στις δικαστικές αίθουσες.
 
Στις 30 Μαρτίου το τμήμα Επιθεώρηση Εργασιακών Σχέσεων Ροδόπης του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας έκρινε άκυρη την καταγγελία της σύμβασης εργασίας από πλευράς του εργοδότη και Προέδρου του Εργατικού Κέντρου και κάλεσε για την άμεση επαναπρόσληψή της.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως η απόφαση του Σώματος Εργασίας έχει γνωμοδοτικό και όχι δεσμευτικό χαρακτήρα και έτσι τα μόνα αρμόδια για να αποφασίσουν οριστικά για το αν ισχύει ή όχι η απόλυση είναι τα δικαστήρια.
 
Η ίδια σε συνέντευξή της στον «ΠτΘ» πριν το Πάσχα είχε δηλώσει πως θα περιμένει την απόφαση του προέδρου και τη πλειοψηφίας του να την επαναφέρουν στη θέση της, ενώ φέρεται πως υπήρξε και τριμερής συνάντηση που έγινε στο υπουργείο Εργασίας την περασμένη Πέμπτη 19 Απριλίου, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ανδρέας Νεφελούδης κάλεσε τον Π. Μαγαλιό να συμμορφωθεί με την απόφαση του Σ.ΕΠ.Ε.
 
Η πρόσληψη αυτή δεν προχώρησε, και έτσι η κ. Πατσατζήκατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα, ζητώντας επίσης με προσωρινή διαταγή να επανέλθει προσωρινά στην εργασία της, μέχρι την εκδίκαση τους.
 
Το δικαστήριο απέρριψε αυτό το αίτημα, και παρέπεμψε την υπόθεση να εκδικαστεί στις 23 Μαΐου.
 
Αυτό σημαίνει πως η κ. Πατσατζή δεν θα επανέλθει στην εργασία της, όπως ζητούσε, τουλάχιστον μέχρι να εκδοθεί η απόφαση του δικαστηρίου, η οποία αναμένεται περίπου ένα μήνα μετά την εκδίκαση της υπόθεσης, και η οποία θα κρίνει αν θα επανέλθει τελικά στην θέση της ή όχι.
 
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.