ΑΣΕΠ: Στην τελικη ευθεια για τον πρωτο γραπτο διαγωνισμο καλυψης θεσεων στο Δημοσιο

Στο Εθνικό Τυπογραφείο η προκήρυξη

Στην τελική ευθεία έχει μπει η έκδοση της προκήρυξης – πρόσκληση 2Γ/2022 που αφορά τον πρώτο γραπτό διαγωνισμό για την κάλυψη μόνιμων θέσεων στο Δημόσιο.

Αυτή τη στιγμή η προκήρυξη βρίσκεται στο Εθνικό Τυπογραφείο και αναμένεται να εκδοθεί το αμέσως επόμενο διάστημα, πιθανά στις αρχές της επόμενης εβδομάδας από το ΑΣΕΠ.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν:

  • Τέλη Νοεμβρίου ή διαδικασία υποβολής των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό
  • Τέλη Μαρτίου η διενέργεια των γραπτών εξετάσεων

Ο τρόπος εξέτασης είναι είτε με τη μέθοδο ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών (multiple choice questions) είτε με ανάπτυξη κειμένου είτε με συνδυασμό των δύο.

Για τις θέσεις Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) απαιτείται επιπλέον και ατομική δομημένη συνέντευξη, ενώ για την πρόσληψη σε θέσεις όπου απαιτούνται ειδικά προσόντα, είναι δυνατή η διεξαγωγή επιπλέον διαγωνιστικών διαδικασιών, όπως πρακτική δοκιμασία ή εξέταση ειδικών γνώσεων.

Τι περιλαμβάνει

Ο Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός περιλαμβάνει:

Εξέταση Γνώσεων γενικού περιεχομένου καθώς και Γνώσεων που συνδέονται με τη φύση των συγκεκριμένων κλάδων των προκηρυσσόμενων θέσεων

Δοκιμασία Δεξιοτήτων και εργασιακής αποτελεσματικότητας (γλωσσικός και αριθμητικός συλλογισμός, ανάλυση και επίλυση προβλημάτων, αξιολόγηση αποτελεσματικότητας και ποιότητας εργασίας)

Σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 83 του νόμου 4975/2022, αναφορικά με τη διεξαγωγή του διαγωνισμού ΑΣΕΠ σε στάδια περιλαμβάνονται οι εξής περιπτώσεις:

α) σε πρώτο στάδιο η έκδοση πρόσκλησης-προκήρυξης για τη συμμετοχή των υποψηφίων διαφόρων κλάδων – ειδικοτήτων Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης στη διαγωνιστική διαδικασία και

β) σε δεύτερο στάδιο η έκδοση Προκήρυξης πλήρωσης θέσεων από τους επιτυχόντες του πρώτου σταδίου.

Ο τρόπος βαθμολογίας και η βάση

Ο πανελλήνιος διαγωνισμός θα έχει βάση κατά μάθημα και μέσο όρο συνολικής βαθμολογίας. Η βαθμολογία ορίζεται σε κλίμακα 1-100. Η βάση ορίζεται σε τουλάχιστον 50.

Ο συντελεστής βαρύτητας είναι :

  • 50% για την εξέταση Γνώσεων (γενικών και συγκεκριμένου κλάδου)
  • 50% για την εξέταση Δεξιοτήτων και εργασιακής αποτελεσματικότητας

Υπάρχει, επίσης, η δυνατότητα να προβλέπεται και αρνητική βαθμολόγηση.

Μικρές προσαυξήσεις της βαθμολογίας προβλέπονται για την ύπαρξη επιπλέον τυπικών προσόντων καθώς και εντοπιότητας.

Επιτυχόντες είναι αυτοί που θα ξεπεράσουν τη βαθμολογική βάση του 50 που θα θέσει το ΑΣΕΠ. Μόνο οι επιτυχόντες, θα μπορούν να συμμετάσχουν στο επόμενο στάδιο με την επιλογή θέσεων και προτιμήσεων στις προκηρύξεις που θα εκδοθούν από τους φορείς.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.