ΑΣΕΠ: Ερχονται νεες μονιμες προσληψεις στα ΚΕΠ

Σύμφωνα με δηλώσεις του γενικού γραμματέα Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών, Λεωνίδα Χριστόπουλου

Νέες μόνιμες προσλήψεις έρχονται στα ΚΕΠ, μέσω ΑΣΕΠ, όπως προανήγγειλε ο γενικός γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών, Λεωνίδας Χριστόπουλος μιλώντας σε εκδήλωση στη ΔΕΘ.

Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Λεωνίδα Χριστόπουλου, «έχει ληφθεί μέριμνα και με νέες προσλήψεις, μέσω ΑΣΕΠ, να στελεχωθούν περαιτέρω τα ΚΕΠ, ενώ γίνεται μεγάλη προσπάθεια να εξορθολογιστούν και παρωχημένες διαδικασίες παλιές ή έκτακτες και να ενισχυθεί η διαλειτουργικότητα του συστήματος των ΚΕΠ».

Η νέα προκήρυξη έρχεται 16 μήνες μετά την πρόσληψη 144 μόνιμων υπαλλήλων.

Τα ΚΕΠ μπαίνουν σε μια νέα φάση» ανέφερε ο κ. Χριστόπουλος και πρόσθεσε: «Έχουμε συγκροτήσει ένα συνολικό σχέδιο μεταρρύθμισης και αλλαγής ενός από τους πιο πετυχημένους θεσμούς του δημοσίου. Σήμερα τα ΚΕΠ λειτουργούν και εξ αποστάσεως, έχουν πολλές δυνατότητες ηλεκτρονικού κλεισίματος ραντεβού, πριν λίγες εβδομάδες δώσαμε και τη νέα εφαρμογή, ενώ υπάρχει και ο ψηφιακός συμπαραστάτης που βοηθά τους πολίτες μέσα στα ΚΕΠ».

Ο κ. Χριστόπουλος τόνισε ότι η οργανωτική αναβάθμιση των ΚΕΠ συνεχίζεται με το έργο, που χρηματοδοτείται από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο, για το νέο πληροφοριακό σύστημα των ΚΕΠ για τον εφοδιασμό τους με υλικό και εξοπλισμό, όπως και με πρόγραμμα χρηματοδοτούμενο από το Ταμείο Ανάκαμψης, που θα αναβαθμίσει τα ΚΕΠ αισθητικά και λειτουργικά , ώστε «η υπηρεσία μια στάσης να μεταβληθεί σε ένα σύγχρονο περιβάλλον εξυπηρέτησης πολιτών».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.