ΑΣΕΠ: Δυο προκηρυξεις ερχονται μεσα στο Φεβρουαριο

Προσλήψεις σε νοσοκομεία και δημοτική αστυνομία

Δύο μεγάλες προκηρύξεις που αφορούν συνολικά 2.029 μόνιμες προσλήψεις αναμένεται να εκδοθούν μέσα στο Φεβρουάριο.

Η πρώτη προκήρυξη αφορά την πρόσληψη 816 ατόμων σε θέσεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία.

Η συγκεκριμένη προκήρυξη αφορά αποκλειστικά θέσεις των κατηγοριών Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.

Η νέα προκήρυξη είναι η συνέχεια της πρώτης (5Κ/2023), για την οποία οι αιτήσεις ξεκινούν στις 12 Φεβρουαρίου και αφορούν θέσεις ΔΕ και ΥΕ.

Η νέα προκήρυξη με τις 816 μόνιμες θέσεις θα αποσταλεί από το ΑΣΕΠ στο υπουργείο Υγείας ώστε να υπάρξουν και οι τελικές διορθώσεις. Στη συνέχεια η προκήρυξη θα επιστρέψει στο ΑΣΕΠ και από εκεί θα σταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση.

Η προκήρυξη αναμένεται να εκδοθεί το πρώτο 10ημερο του Φεβρουαρίου και οι αιτήσεις να ξεκινούν λίγες μέρες αργότερα σε κάθε περίπτωση μέσα στο Φλεβάρη.  Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα διαρκέσει 15 μέρες.

Η δεύτερη μεγάλη προκήρυξη που θα εκδοθεί μέσα στο Φεβρουάριο, αφορά 1.213 προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία.

Η μεγάλη προκήρυξη για τις 1.213 μόνιμες προσλήψεις σε δήμους σε την Ελλάδα, σύμφωνα με πηγές του ΑΣΕΠ, δεν έχει ακόμα εγκριθεί από το ΥΠΕΣ, κάτι που αναμένεται ωστόσο να γίνει το αμέσως επόμενο διάστημα.

Η δημοσίευση της προκήρυξης σε ΦΕΚ θα γίνει εντός του Φεβρουαρίου και αμέσως μετά θα ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους που θα ολοκληρωθεί μέσα σε 15 μέρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΑΣΕΠ είχε έτοιμο το προσχέδιο της προκήρυξης ήδη από το 2023, αλλά ανέμενε τους νέους δήμαρχους να αναλάβουν καθήκοντα, προκειμένου να δώσουν το τελικό «οκ» και να υπογράψουν για τις σχετικές προσλήψεις.

Η κατανομή των θέσεων της προκήρυξης έχει ως εξής:

633 προσλήψεις κατηγορίας ΔΕ

183 της κατηγορίας ΠΕ

184 προσλήψεις της κατηγορίας ΤΕ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.