Αρωγοι της ΔΕΔΑ και της συνδεσης με το φυσικο αεριο οι μηχανικοι της Θρακης

Το ΤΕΕ Θράκης επισκέφτηκε ο Πρόεδρος της ΔΕΔΑ Βασίλης Κοτρώνης

Το ΤΕΕ Θράκης, για να συζητηθούν τα τεχνικά θέματα όσο αφορά την κατασκευή των δικτύων φυσικού αερίου, αλλά περισσότερο για τον ρόλο των μηχανικών για να προχωρήσουν οι τελικές συνδέσεις με τους καταναλωτές, επισκέφτηκε το μεσημέρι της Τρίτης 28 Σεπτεμβρίου ο Πρόεδρος της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ) κ. Βασίλης Κοτρώνης.

Ο κ. Κοτρώνης συναντήθηκε με μέλη του ΤΕΕ και τον Πρόεδρο, κ. Δημήτρη Λουρίκα, με τους οποίους συζήτηση τόσο ζητήματα που προκύπτουν από την  κατασκευή του έργου, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο οι μηχανικοί, ως καθ’ ύλην αρμόδιοι για την τελική εγκατάσταση σε οικίες και καταστήματα, θα αποτελέσουν τον σύνδεσμο της εταιρείας με τον τελικό καταναλωτή.

Ενίσχυση της γνώσης των μηχανικών μέσω του ΤΕΕ

Ο κ. Λουρίκας ευχαρίστησε τον κ. Κοτρώνη για την επίσκεψή του, τονίζοντας πως είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν το τεχνικό κομμάτι της διανομής φυσικού αερίου, την ώρα που πραγματοποιούνται οι ημερίδες στη Θράκη που αφορούν περισσότερο το εμπορικό κομμάτι της διανομής.

Από τη στιγμή που θα περάσει ο αγωγός μέχρι να συνδεθεί, υπάρχουν διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθηθούν, από μελέτες και τεχνικές εργασίες, ενώ εξέθεσαν και κάποιες από τις τεχνικές βελτιώσεις που θα μπορέσουν να γίνουν για να λειτουργήσουν καλύτερα.

Το ενδιαφέρον των μελών του ΤΕΕ για αυτά τα θέματα, είναι σημαντικό, σημείωσε ο κ. Λουρίκας, γιατί υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον και από τους πολίτες για την σύνδεσή τους με το δίκτυο.

Για αυτό και το Επιμελητήριο από την πλευρά που θα βοηθήσει ώστε τα μέλη του να αποκτήσουν τις απαραίτητες εξειδικευμένες γνώσεις, μιας και τα συνεργεία που θα κάνουν τις συνδέσεις, πρέπει να είναι πιστοποιημένα.

Βασικός συμπαραστάτης στο έργο το ΤΕΕ Θράκης

Από την πλευρά του ο κ. Κοτρώνης σημείωσε πως το Τεχνικό Επιμελητήριο αποτελεί βασικό συμπαραστάτη στην υλοποίηση του έργου τους στη Θράκη, όπως είναι και το αντίστοιχο της Ανατολικής Μακεδονίας στα έργα που θα γίνουν εκεί.

Η επίσκεψη όμως αποτελεί και ένδειξη σεβασμού στο θεσμό, μιας και αποτελεί μέρος της υπόστασής τους, και ευκαιρία να κουβεντιάσει με τους συναδέρφους του μηχανικούς της Θράκης για το Φυσικό Αέριο, το έργο της εταιρείας, και να λύσουν τις όποιες απορίες.

«Αποτελεί μια χρυσή ευκαιρία για τους μηχανικούς της Θράκης, αλλά και όπου υλοποιούνται έργα Φυσικού Αερίου» ανέφερε, γιατί θεωρεί πως η παρακαταθήκη που θα αφήσουν στον τόπο είναι πολύ σημαντική, από την εμπειρία υλοποίησης του φυσικού αντικειμένου, μέχρι τις επαγγελματικές εμπειρίες και προοπτικές που ανοίγει αυτό.

Η επιτυχία του έργου άλλωστε, εξαρτάται από τον αριθμό των συνδέσεων που θα γίνουν σε αυτό, γιατί η ΔΕΔΑ κάνει το έργο υποδομής, αλλά αποτελεί επιλογή του κάθε καταναλωτή αν θα συνδεθεί ή όχι σε αυτό.

«Η χρηστικότητά του είναι γνωστή, πρέπει όμως να το δούμε να υλοποιείται και στην πράξη» ανέφερε, και έτσι αν δεν υπάρχουν συνδέσεις, το έργο δεν θα πάει καλά.

Οι μηχανικοί θα αποτελέσουν αρωγοί σε αυτό το κομμάτι, γιατί ουσιαστικά θα αποτελέσουν τον σύνδεσμο της εταιρείας με τον τελικό καταναλωτή, ώστε να διασφαλίσουν την ποιότητα και την ασφάλεια. Η εταιρεία πάντα προσπαθεί να προσεγγίσει την τοπική κοινωνία, αλλά ο βασικός τους σύνδεσμος θα είναι ο μηχανικός.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.