Αρνητικο το προσημο προσληψεων-αποχωρησεων στη Ροδοπη τον Απριλιο

Τα αποτελέσματα της «Εργάνης»

«Τρεις μήνες μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του ντροπιαστικού υποκατώτατου μισθού, η εργασία ανακάμπτει με σταθερά και αποφασιστικά βήματα. Η δημιουργία 160.000 νέων θέσεων εργασίας στο τετράμηνο, επίδοση ρεκόρ όλων των καταγεγραμμένων ετών, αποδεικνύει ότι βαδίζουμε τον σωστό δρόμο και μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε», δήλωσε η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, με αφορμή την ανακοίνωση των στοιχείων του συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» για τον Απρίλιο 2019.
 
Όπως κατέγραψαν τα αποτελέσματα του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ», ο Απρίλιος 2019 σημείωσε την καλύτερη επίδοση στην απασχόληση από κάθε άλλο μήνα, όλων των καταγεγραμμένων ετών.
 
Ομοίως, το τετράμηνο Ιανουαρίου – Απριλίου 2019 συνιστά το καλύτερο πρώτο τετράμηνο έτους, όλων των καταγεγραμμένων ετών, στις ροές μισθωτής απασχόλησης του ιδιωτικού τομέα.
 
Συγκεκριμένα, τον Απρίλιο 2019 προέκυψε θετικό ισοζύγιο προσλήψεων – αποχωρήσεων κατά 110.895 νέες θέσεις εργασίας. Οι αναγγελίες προσλήψεων ήταν 282.181 και οι αποχωρήσεις 171.286.
 
Επίσης, το τετράμηνο Ιανουαρίου – Απριλίου 2019, προέκυψε θετικό ισοζύγιο προσλήψεων – αποχωρήσεων κατά 159.775 νέες θέσεις εργασίας. Οι αναγγελίες προσλήψεων ήταν 806.589 και οι αποχωρήσεις 646.814.
 
Το θετικό αυτό πρόσημο αποτυπώνεται και στην εικόνα που παρουσιάζει η απασχόληση στην Περιφέρεια ΑΜΘ αλλά όχι και στη Ροδόπη. Συγκεκριμένα τον Απρίλιο του 2019 στην περιφέρεια ΑΜΘ καταγράφεται θετικό ισοζύγιο προσλήψεων – αποχωρήσεων 1.461 θέσεων με τις αναγγελίες πρόσληψης να ανέρχονται σε 8.419 και οι αποχωρήσεις σε 6.958. 

Η εικόνα στη Ροδόπη 

Για τη Ροδόπη η εικόνα παρουσιάζει αρνητικό πρόσημο καθώς τον Απρίλιο του 2019 καταγράφονται 139 αποχωρήσεις περισσότερες σε σχέση με τις προσλήψεις. Σε 1.040 ανήλθαν οι αναγγελίες πρόσληψης, συγκεκριμένα, σε σχέση με τις αποχωρήσεις που ανήλθαν σε 1.179. Επίδοση που κατατάσσει τη Ροδόπη σε επίπεδο περιφέρειας στη δεύτερη χειρότερη θέση μετά την Ξάνθη που καταγράφει αρνητική πρωτιά 271 περισσότερων αποχωρήσεων σε σχέση με τις προσλήψεις για τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους.
 
Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι από την αρχή του έτους μέχρι και το τέλος Απριλίου η «επίδοση» της Ροδόπης στην απασχόληση διατηρεί θετικό πρόσημο, αφού καταγράφονται 165 περισσότερες προσλήψεις σε σχέση με τις αποχωρήσεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.