Αρχες Ιουνιου ξεκινα η κατασκευη του δικτυου φυσικου αεριου σε τεσσερις πολεις της ΑΜΘ

Σύσκεψη υπό τον Περιφερειάρχη με τους Δημάρχους και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΔΑ

Κοινή σύσκεψη στην έδρα της Περιφέρειας στην Κομοτηνή συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος με τη συμμετοχή του Διευθύνοντα Συμβούλου της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ) κ. Μάριου Τσάκα και των Δημάρχων Αλεξανδρούπολης κ. Γιάννη Ζαμπούκη, Κομοτηνής κ. Γιάννη Γκαράνη, Ξάνθης κ. Μανώλη Τσέπελη, Καβάλας κ. Θεόδωρου Μουριάδη, Δράμας κ. Χριστόδουλου Μαμσάκου και στελεχών της Περιφέρειας, ενόψει της έναρξης των εργασιών για την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στις πρωτεύουσες των πέντε Περιφερειακών Ενοτήτων της ΑΜΘ.

Ο κ. Τσάκας ανέφερε ότι οι εργασίες στην Αλεξανδρούπολη, στην Κομοτηνή, στην Ξάνθη και στη Δράμα θα ξεκινήσουν στις αρχές Ιουνίου, με την Καβάλα να ακολουθεί αμέσως μετά, και την Ορεστιάδα αφού υπάρξει η έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Αιτήσεις σύνδεσης μπορούν ήδη να υποβάλλονται ηλεκτρονικά, ενώ για όσους πολίτες επιθυμούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους δια ζώσης, η ΔΕΔΑ θα ανοίξει καταστήματα σε κάθε πόλη μέσα στο καλοκαίρι.

Κάθε τέσσερις μήνες, άλλωστε, η ΔΕΔΑ θα ανακοινώνει ποιες περιοχές κάθε πόλης θα συνδέονται με το δίκτυο.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν και προβληματισμοί των Δημάρχων αναφορικά με τη συμβατότητα των εργασιών που θα πραγματοποιήσει η ΔΕΔΑ με παρεμβάσεις και αναπλάσεις που πραγματοποιούν ή σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν οι Δήμοι και συμφωνήθηκε να υπάρχει στενή συνεργασία ανάμεσα σε όλους τους εμπλεκόμενους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.