Αποφασισμενος για επιλυση του θεματος της ΕΝΚΛΩ ο Σωκρατης Ξυνιδης

Συνάντηση με τον υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Σωκράτη Ξυνίδη είχαν εκπρόσωποι των εργαζομένων στα εργοστάσια Λαναρά στο υπουργείο στην Αθήνα χθες το μεσημέρι. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Ξυνίδης φέρεται αποφασισμένος να δώσει λύση σε ένα θέμα που όπως ο ίδιος το χαρακτήρισε είναι «καυτή πατάτα».

Συγκεκριμένα ο αναπληρωτής υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Σωκράτης Ξυνίδης, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους εκπροσώπους όλων των σωματείων των εργαζομένων της εταιρείας ΕΝ.ΚΛΩ και ζήτησε να συναντηθεί μαζί τους την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου. Από τη μεριά τους, οι εργαζόμενοι δέχτηκαν την πρόσκληση και κατέβηκαν στην Αθήνα, όπου και το μεσημέρι της Πέμπτης ένας εκπρόσωπος από κάθε σωματείο συμμετείχε στη συνάντηση με τον υπουργό. Όπως μεταφέρουν ο κ. Ξυνίδης εμφανίσθηκε αποφασισμένος να βάλει τέλος στην όλη ταλαιπωρία που υφίστανται, τονίζοντας ότι πιστεύει στη βιωσιμότητα του επιχειρησιακού σχεδίου και άρα στην ανάγκη της χρηματοδότησης της εταιρείας, έθεσε δε και αυτός από την πλευρά του το θέμα που υπάρχει με την Επιτροπή Ανταγωνισμού της ΕΕ. Υποσχέθηκε δε ότι το θέμα θα λυθεί γιατί κατά την άποψή του το σχήμα είναι βιώσιμο.

Αναβλήθηκε η τριμερής συνάντηση για την ερχόμενη εβδομάδα

Η δεύτερη τριμερής συνάντηση μεταξύ της κυβέρνησης, της διοίκησης της ΕΝ.ΚΛΩ. και των τραπεζών στο υπουργείο Οικονομικών, η οποία είχε προγραμματισθεί για την Τετάρτη 19 του Γενάρη μεταξύ των τραπεζών, του κράτους και της εταιρείας- η πρώτη είχε γίνει την Τετάρτη 12 του Γενάρη αλλά δεν απέφερε καρπούς-, δεν πραγματοποιήθηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Ξυνίδης κατά την διάρκεια της συνάντησής του με τους εργαζόμενους όρισε την νέα συνάντηση για τις αρχές της άλλης εβδομάδας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.