Αποδεχτηκε την προταση αναδιαρθρωσης της Πειραιως η διοικηση της ΕΒΖ

Αναμένεται η έγκριση της γενικής συνέλευσης για την εκταμίευση 5 εκατ. ευρώ

Το πράσινο φως έδωσε η διοίκηση της ΕΒΖ στην πρόταση αναδιάρθωσης της βιομηχανίας που κατέθεσε η Τράπεζα Πειραιώς, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για τη σύγκλιση έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρίας που αποτελεί προϋπόθεση για την άμεση εκταμίευση των πρώτων 5 εκατ. ευρώ.
 
Η σχετική απόφαση λήφθηκε στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Δ. Σ. της επιχείρησης την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016 κι αφού η διοίκηση έλαβε υπόψη της και το επικαιροποιημένο επιχειρησιακό σχέδιο που της παρέδωσε το διεθνές γραφείο συμβούλων στο οποίο είχε ανατεθεί η σύνταξη του.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «η απόφαση αυτή κοινοποιήθηκε ήδη στον Εκκαθαριστή βασικό μέτοχο της ΕΒΖ ΑΕ, [ΑΤΕ ΥΠΟ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ] στη δικαιοδοσία του οποίου είναι πλέον η ενημέρωση σχετικά της δανείστριας Τράπεζας και η σύγκληση της γενικής συνέλευσης των μετόχων, που αποτελεί προϋπόθεση για την άμεση εκταμίευση των πρώτων 5 εκατ. ευρώ (σ. σ. από συνολικά 12 εκατ. Ευρώ) που προβλέπει η πρόταση αναδιάρθρωσης.

Το Δ.Σ της ΕΒΖ ΑΕ με την σημερινή του απόφαση υλοποιεί την δέσμευση για την συνέχιση λειτουργίας της Εταιρείας και την σύντομη εξυπηρέτηση των υποχρεώσεων της προς τους Έλληνες τευτλοκαλλιεργητές».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.