Αποχωρησε ο εκπροσωπος των κτηνοτροφικων συλλογων ΑΜΘ απο συσκεψη στο ΥΠΑΑΤ

Δριμύ κατηγορώ από τους Συλλόγους της περιοχής

«Μία χούφτα ασχέτων με την κτηνοτροφία μας οδηγούν νομοτελειακά στον αφανισμό»

Εκπρόσωπος των κτηνοτροφικών συλλόγων της ΑΜΘ, συμμετείχε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΑΑΤ τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου με τον υπουργό κ. Γεωργαντά, τους γ.γραμματείς κ .Μπαγινέτα και κ. Καλογήρου, με συνεργάτες του υπουργείου για τη σύνταξη του στρατηγικού σχεδίου της επερχόμενης ΚΓΠ, όπως ο καθηγητής κ. Κλωνάρης, με τον πρόεδρο της ΕΔΟΦ κ. Βιτάλη και με εκπροσώπους του ΣΕΚ, της ΠΕΚ και της ομοσπονδίας κτηνοτρόφων Θεσσαλίας.

Αποτιμώντας την εν λόγω σύσκεψη σε ανακοίνωσή τους οι κτηνοτροφικοί σύλλογοι ΑΜΘ αναφέρουν πως «δυστυχώς γι’ ακόμα μια φορά το αποτέλεσμα της σύσκεψης ήταν απογοητευτικό, αφού ο υπουργός και το επιτελείο του, δεν αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα των προβλημάτων που ταλανίζουν την Ελληνική κτηνοτροφία και πράττουν αντίθετα από το συμφέρον της κτηνοτροφίας της πατρίδας μας και την κοινή λογική».

Παράλληλα επισημαίνουν πως «μία χούφτα ασχέτων με την κτηνοτροφία γραφειοκρατών και πολιτικών, οι οποίοι χωρίς να διαβουλευτούν πραγματικά και με εγωιστικές αποφάσεις, μας οδηγούν νομοτελειακά στον αφανισμό. Μοναδικό μέλημα τους η εικόνα τους και η επικοινωνιακή παρουσίαση των θέσεών τους».

 Οι κτηνοτροφικοί σύλλογοι της ΑΜΘ κάνουν γνωστό πως ο εκπρόσωπός τους αποχώρησε από την εν λόγω σύσκεψη μετά την κατηγορία του υπουργού προς το πρόσωπό του ότι «λαϊκίζει», επειδή δεν συμφωνούσε μαζί του και δεν μπορούσε ν’ αντικρούσει, τις τεκμηριωμένες του θέσεις και προτάσεις.

«Ευχαριστούμε τον κ. υπουργό, όλοι εμείς οι  κτηνοτρόφοι της ΑΜ-Θ, για το χαρακτηρισμό μας στο πρόσωπο του εκπροσώπου μας και να του υπενθυμίζουμε ότι, ο λαϊκισμός είναι προνόμιο των πολιτικών και όχι των κτηνοτρόφων! Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάει όμως ο κ. υπουργός είναι ότι, εμείς τουλάχιστον δεν είμαστε ανακόλουθοι! Συμφωνούμε απόλυτα με την αποχώρηση του εκπροσώπου μας από τη σύσκεψη, ως αποτέλεσμα της  προσβλητικής στάσης του κ. Υπουργού» σχολιάζουν για το συμβάν.

Κλείνοντας δε σημειώνουν με νόημα πως «παρά την παραπάνω στάση του κ. Υπουργού, αναμένουμε την επίσκεψη του στην Κομοτηνή μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου, μαζί με το επιτελείο του, όπως υποσχέθηκε στον περιφερειάρχη μας και στην αντιπροσωπεία μας το Σεπτέμβριο στην Αθήνα».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.