«Απο βδομαδα» τα Χριστουγεννιατικα ψωνια των Ροδοπιτων

Με εορταστικές δράσεις προσπαθεί να τονώσει τη κίνηση στην τοπική αγορά ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής

«Μικρό καλάθι» κρατούν οι έμποροι δεδομένης της αισθητά μειωμένης καταναλωτικής δύναμης

Ανοιχτά θα είναι αυτή την Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου τα καταστήματα της Κομοτηνής στο πλαίσιο του εορταστικού ωραρίου που ξεκίνησε στις 15 Δεκεμβρίου και για τον εμπορικό κόσμο της πόλης.

Παρά το εορταστικό κλίμα που κυριαρχεί στην πόλη ωστόσο όπως εξήγησε η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής κ.Κική Κωνσταντινίδου μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» η κίνηση στους εμπορικούς δρόμους της πόλης είναι συγκρατημένη, γεγονός που η ίδια χαρακτήρισε λογικό αν σκεφτεί κανείς πως το διαθέσιμο προς κατανάλωση εισόδημα των ελληνικών νοικοκυριών έχει μειωθεί.

Ειδικότερα όπως τόνισε προς το παρών οι καταναλωτές αγοράζουν μόνο τα απολύτως απαραίτητα, κάνουν έρευνα αγοράς και καταρτίζουν τις λίστες με όσα αναμένεται να χρειαστούν για την εορταστική περίοδο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους τζίρους των καταστημάτων, ενώ οι επαγγελματίες ελπίζουν σε αύξηση της κίνησης τις τελευταίες ημέρες του 2022.

Άλλωστε όπως εξήγησε η ίδια οι Έλληνες συνήθως αφήνουν τις αγορές τους για τις τελευταίες ημέρες, για να υπενθυμίσει ότι την επόμενη εβδομάδα καταβάλλονται και το δώρο Χριστουγέννων αλλά και μια σειρά επιδομάτων, κομμάτι των οποίων αναμένεται να πέσει στην αγορά.

Ο Εμπορικός Σύλλογος της Κομοτηνής στην προσπάθειά του για ενίσχυση τόσο της αγοραστικής δύναμης όσο και για την δημιουργία ενός κλίματος αισιοδοξίας άλλωστε διοργανώνει την επόμενη Παρασκευή την δράση «Μια αγορά γεμάτη Χριστούγεννα» ενώ εν εξελίξει βρίσκεται και ο διαγωνισμός καλύτερης Χριστουγεννιάτικης βιτρίνας, με στόχο τα καταστήματα να δείξουν τη φωτεινή και γιορτινή τους όψη, δίνοντας ένα ακόμα «δέλεαρ» για να τα επισκεφθούν.

Ερωτηθείσα για το κατά πόσο έχει βοηθήσει την τοπική αγορά η λειτουργία του θεματικού πάρκου στο Άλσος της Αγίας Παρασκευής η κ.Κωνσταντινίδου εξήγησε πως μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει κάτι στην τοπική αγορά, γεγονός ωστόσο λογικό καθώς πρόκειται για την πρώτη χρονιά λειτουργίας του. «Μέχρι στιγμής όσοι βγαίνουν είναι πολίτες της Κομοτηνής, σχολεία και παιδικοί σταθμοί. Είναι όπως αντιλαμβάνεστε πολύ νωρίς καθώς είναι η πρώτη χρονιά και άρα ό,τι έχει να δώσει, αν έχει να δώσει, στην τοπική αγορά θα το δούμε από τις επόμενες χρονιές» κατέληξε η ίδια.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.