– Απο το Οικονομικο Πανεπιστημιο Αθηνων

Σε 35 αποφοίτους και πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ δίνει τη δυνατότητα το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών να αποκτήσουν μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στην «Επιστήμη των Υπολογιστών».

Δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα έχουν:

α)Απόφοιτοι Τμημάτων Πληροφορικής ή Επιστήμης των Υπολογιστών των Πανεπιστημίων της ημεδαπής ή αλλοδαπής.

β)Απόφοιτοι Πολυτεχνικών Τμημάτων καθώς και Τμημάτων Θετικών και Οικονομικών Επιστημών των Πανεπιστημίων της ημεδαπής ή αλλοδαπής.

γ)Απόφοιτοι άλλων Τμημάτων Πανεπιστημίων ή ισότιμων Σχολών της ημεδαπής ή αλλοδαπής, των οποίων το γνωστικό αντικείμενο είναι συναφές με την Πληροφορική.

δ)Πτυχιούχοι Τμημάτων ΤΕΙ, των οποίων το γνωστικό αντικείμενο είναι συναφές με την Πληροφορική, σύμφωνα με την παρ. 12γ του άρθρου 5 του Ν. 2916/2004.

Επίσης, δικαίωμα αίτησης έχουν και οι τελειόφοιτοι των ανωτέρω Τμημάτων, οι οποίοι όμως – εφόσον γίνουν δεκτοί – έχουν δικαίωμα εγγραφής στο πρόγραμμα μόνο αν ολοκληρώσουν τις σπουδές τους έως και την εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου 2004.

Δικαιολογητικά

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλλουν από τη Δευτέρα 19 Απριλίου έως και την Παρασκευή 7 Μαΐου 2004, τα εξής δικαιολογητικά:

α. Αίτηση στο ειδικό έντυπο, το οποίο διατίθενται τόσο από τη Γραμματεία όσο και από την ιστοσελίδα του Μεταπτυχιακού Προγράμματος:

http://www.cs.aueb.gr/csgrad/.

β. Τρεις συστατικές επιστολές στο ειδικό έντυπο, το οποίο διατίθενται τόσο από τη Γραμματεία όσο και από την ιστοσελίδα του Μεταπτυχιακού Προγράμματος.

γ. Μια φωτογραφία .

δ. Επικυρωμένο αντίγραφο για κάθε πτυχίο. Οι τελειόφοιτοι πρέπει να υποβάλλουν και υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 ότι η αποδοχή τους θα είναι υπό την αίρεση της απόκτησης του πτυχίου μέχρι την εξεταστική περίοδο Σεπτεμβρίου 2004.

ε. Βεβαίωση της ισοτιμίας και αντιστοιχίας πτυχίων από ΑΕΙ της αλλοδαπής από το ΔΙΚΑΤΣΑ. Η υποβολή αίτησης προς το ΔΙΚΑΤΣΑ δεν υποκαθιστά την απαιτούμενη πράξη αναγνώρισης, η οποία θα πρέπει να υποβληθεί μαζί με την αίτηση υποψηφιότητας.

στ. Επικυρωμένο αντίγραφο αναλυτικής βαθμολογίας όλων των ετών φοίτησης.

ζ. Αντίγραφο Οδηγού Σπουδών, για κάθε πτυχίο, με αναλυτική περιγραφή της ύλης των μαθημάτων (δεν απαιτείται για τους απόφοιτους Τμημάτων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών).

η. Αποδεικτικά γνώσης ξένων γλωσσών (αν υπάρχουν). Σημειωτέον ότι για το επίπεδο γνώσης της αγγλικής γλώσσας θα πρέπει οπωσδήποτε να υποβληθεί η ανάλογη τεκμηρίωση που διαθέτει ο υποψήφιος, η οποία και θα αξιολογηθεί.

Η αξιολόγηση

Η αξιολόγηση των υποψηφίων, θα γίνει από επιτροπή η οποία κρίνει, καθορίζει και εισηγείται στη Γενική Συνέλευση Ειδικής Σύνθεσης τη σειρά προτεραιότητας των υποψηφίων τους πίνακες επιτυχίας, με βάση τη συνάφεια των βασικών σπουδών τους με τους επιστημονικούς στόχους του παρόντος Μεταπτυχιακού Προγράμματος, τη βαθμολογία των τίτλων σπουδών, τις συστατικές τους επιστολές, τη γνώση ξένων γλωσσών, τυχόν επαγγελματική και ερευνητική εμπειρία, καθώς και επιστημονικές εργασίες και άλλες συναφείς δραστηριότητες των υποψηφίων.

Μετά τη διαδικασία αξιολόγησης, καταρτίζεται πίνακας επιτυχόντων και κατάσταση επιλαχόντων, η οποία θα ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα του Προγράμματος, και δίδεται προθεσμία δυο εβδομάδων στους επιτυχόντες να αποδεχθούν ή όχι τη θέση τους στο Πρόγραμμα. Στη συνέχεια, και σε περιπτώσεις αρνήσεων ορισμένων εκ των επιτυχόντων, δίδεται αντίστοιχη προθεσμία σε ορισμένους επιλαχόντες. Η χρονική διάρκεια του κύκλου σπουδών του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης είναι 16 μήνες. Η έναρξη των μαθημάτων τοποθετείται περί την 4ης Οκτωβρίου 2004 και τα μαθήματα διεξάγονται κατά κανόνα στην ελληνική γλώσσα. Η παρακολούθηση των μαθημάτων και των εργαστηρίων, είναι υποχρεωτική. Πρέπει να διευκρινισθεί ότι δεν απαιτείται καταβολή διδάκτρων για την παρακολούθηση του εν λόγω κύκλου σπουδών. Επίσης, θα παρασχεθεί ένας περιορισμένος αριθμός υποτροφιών σε φοιτητές, βάσει των επιδόσεών τους στα μαθήματα.

Ο αριθμός εισακτέων είναι τριάντα πέντε (35) κατ΄ ανώτατο όριο.

Κάθε αίτηση για τον παρόν πρόγραμμα, αξιολογείται ανεξάρτητα από τις αιτήσεις που έχουν υποβληθεί στα άλλα μεταπτυχιακά προγράμματα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία του Προγράμματος (Ευελπίδων και Λευκάδος 33, Αθήνα, 113 62, γραφείο 203, τηλ.: 210-8203.646, FAX 210-8203.860, e-mail: [email protected]), καθώς και στην ιστοσελίδα του Προγράμματος http://www.cs.aueb.gr/csgrad/.

Στο τμήμα Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών λειτουργεί από τις αρχές του 2003 Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών πλήρους φοίτησης στην «Επιστήμη των Υπολογιστών». Κατά τα έτη 2003 και 2004 το Πρόγραμμα αυτό λειτουργεί με συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εθνικούς πόρους, στο πλαίσιο έργων «Ενίσχυσης Σπουδών Πληροφορικής», τα οποία έχουν εγκριθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης και Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ), του υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Μέσω της παρούσας προκήρυξης, καλούνται να υποβάλλουν αιτήσεις οι υποψήφιοι για φοίτηση στον κύκλο σπουδών του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.