Απο το κομματι Κοπτερου-Ιασμου ξεκινουν οι παρεμβασεις της Αντιπεριφερειας Ροδοπης στο επαρχιακο οδικο δικτυο

Αποκατάσταση φθορών στο οδόστρωμα, άμβλυνση στροφών και διαπλάτυνση του δρόμου μεταξύ των παρεμβάσεων

Δημοπρατείται η ανακατασκευή της επαρχιακής οδού από Κοπτερό έως Ίασμο, προϋπολογισμού 3.737 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης κ. Νίκο Τσαλικίδη η συγκεκριμένη παρέμβαση αποτελεί το πρώτο βήμα του υφιστάμενου σχεδιασμού για την αναβάθμιση-ανακατασκευή του εν λόγω οδικού άξονα που ξεκινάει από τον κόμβο στο 3ο χλμ δυτικά της Κομοτηνής και καταλήγει, μετά τους Αμαξάδες, στα όρια με τον Νομό Ξάνθης.

Όπως εξήγησε ο ίδιος το έργο στοχεύει στο πιο προβληματικό τμήμα της οδού (από Κοπτερό έως Ίασμο), μήκους 4,5 χλμ, όπου υπάρχουν από την μία μεριά κλειστές και επικίνδυνες στροφές, ενώ από την άλλη πλήττεται από τις υπερχειλίσεις των μικρορεμάτων της περιοχής στις περιπτώσεις έντονων βροχοπτώσεων.

Μέσω του έργου προωθείται η αποκατάσταση φθορών στο οδόστρωμα, η άμβλυνση των στροφών, η διαπλάτυνση του δρόμου καθώς και η κατασκευή νέων τεχνικών, για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας. Το ίδιο έργο περιλαμβάνει και την κατασκευή έξι τεχνικών επί της σιδηροδρομικής γραμμής του ΟΣΕ για την αντιμετώπιση ενός χρόνιου προβλήματος που αφορά στην απορροή υδάτων που προέρχονται από μικρά ρέματα της περιοχής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.