Απο Σεπτεμβρη ειδικοι φρουροι και σωφρονιστικοι υπαλληλοι

Οι επιτυχόντες του διαγωνισμού θα έχουν τη δυνατότητα μονιμοποίησης στο Σώμα με την υποβολή μιας απλής αίτησης μετά το πέρας πενταετίας, στην οποία περιλαμβάνεται και η βασική εκπαίδευσή τους.

Οι υποψήφιοι που θα πληρούν τα κριτήρια θα υποβληθούν σε υγειονομικές, αθλητικές και ψυχομετρικές δοκιμασίες. Επιπλέον, οι υποψήφιοι πρέπει να είναι έως 28 ετών και να έχουν ανάστημα -άνδρες και γυναίκες- τουλάχιστον 1,70 μ., να γνωρίζουν ξένη γλώσσα και να κατέχουν πτυχίο δημόσιου Ι.Ε.Κ. στην ειδικότητα «Στέλεχος Υπηρεσιών Ασφαλείας» και άδεια οδήγησης μοτοποδηλάτου, μοτοσικλέτας ή αυτοκινήτου.

Σημειώνεται, επιπλέον, ότι μόρια θα λάβουν και όσοι είναι τέκνα προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας που έχει τραυματιστεί θανάσιμα κατά την εκτέλεση καθήκοντος ή εξαιτίας αυτής, ενώ, βάσει νομοσχεδίου το τελικό στάδιο του διαγωνισμού θα περιλαμβάνει τη διεξαγωγή προφορικής συνέντευξης.

•Στην προκήρυξη 155 κενών θέσεων εργασίας για Σωφρονιστικούς υπαλλήλους θα προχωρήσει το προσεχές χρονικό διάστημα το Υπουργείο Δικαιοσύνης για τις ανάγκες Καταστημάτων Κράτησης. Οι θέσεις αφορούν την ειδικότητα ΔΕ Φύλαξης, ενώ έχει ήδη εκδοθεί η υπουργική απόφαση που καθορίζει τον αριθμό των θέσεων που θα κρατηθούν για άτομα ειδικών κατηγοριών (Νόμος 2643/1998). Το προσωπικό θα στελεχώσει τα Καταστήματα Κράτησης Κορυδαλλού, Λάρισας, Κω, Τρικάλων, Γρεβενών και Πατρών, το Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελαιώνα Θηβών και το Γενικό Κατάστημα Κράτησης Α τύπου Μαλανδρίνου. Οσο για τις θέσεις του Νόμου 2643 ανέρχονται σε έντεκα και αφορούν τρεις Πολύτεκνους και τρεις Τρίτεκνους, δύο άτομα κατηγορίας Εθνικής Αντίστασης και δύο Εμμεσης ΑμΕΑ και μία θέση της κατηγορίας Αναπήρων Πολέμου, ενώ μόνο σε μία από αυτές τις θέσεις θα προσληφθεί γυναίκα υπάλληλος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.