Απο 1.200 εως 2.400 ευρω οι τιμες εκκινησης στη δημοπρασια των 13 περιπτερων

Δύνανται να τα «χτυπήσουν» μόνο φυσικά πρόσωπα, δημότες Κομοτηνής, οικονομικά ενήμεροι προς τον δήμο

Στην τελική ευθεία μπαίνει η διαδικασία της εκμίσθωσης των κενών θέσεων περιπτέρων στην Κομοτηνή και στους οικισμούς του δήμου. Πρόκειται για 13 θέσεις περιπτέρων, που είτε είχαν μείνει κενά, είτε ιδρύθηκαν με πρόσφατη απόφαση του δημοτικού, και η δημοτική αρχή προχωράει στην εκμίσθωσή τους μέσω φανερής και προφορικής πλειοδοτικής δημοπρασίας, προκειμένου να αποκτήσουν ιδιοκτήτες.

Οι όροι συμμετοχής στη δημοπρασία

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου καθορίστηκαν οι όροι της δημοπρασίας, καθώς επίσης οι τιμές εκκίνησης για κάθε ένα από τα υπό παραχώρηση περίπτερα. Αξίζει να σημειωθεί ότι απαράβατοι όροι για να διεκδικήσει κανείς την εκμίσθωση περιπτέρου είναι να είναι δημότης Κομοτηνής, ενήμερος ως προς τις οικονομικές υποχρεώσεις του προς τον δήμο και τη ΔΕΥΑΚ και φυσικό, όχι νομικό, πρόσωπο. Ένας επίσης κρίσιμος όρος είναι ότι στη δημοπρασία κάθε ενδιαφερόμενος θα επιτρέπεται να «χτυπήσει» μόνο μία θέση περιπτέρου. 

Οι τιμές εκκίνησης για τα 6 περίπτερα της Κομοτηνής

Υπενθυμίζεται ότι από τα 13 προς εκμίσθωση περίπτερα, τα 6 βρίσκονται μέσα στην πόλη της Κομοτηνής και τα υπόλοιπα 7 σε διάφορους οικισμούς. Η τιμές εκκίνησης, που όρισε η Οικονομική Επιτροπή για τα περίπτερα της πρώτης κατηγορίας, ξεκινούν από 1.200 και φτάνουν μέχρι 2.400 ευρώ ετησίως, ανάλογα με τη θέση που βρίσκονται και με τη ζώνη, στην οποία ανήκουν. Οι θέσεις των περιπτέρων αυτής της κατηγορίας είναι οι εξής: α) οδός Αγίου Γεωργίου, β) οδός Λυκαβηττού 55, γ) Μεγάλου Αλεξάνδρου και Ολύμπου, δ) Τέρμα Βενιζέλου, ε) οδός Φιλίππου (Δημοτική Αγορά), στ) οδός Χ. Τρικούπη(όπισθεν Δημοτικής Αγοράς).

Οι τιμές εκκίνησης για τα περίπτερα των 7 οικισμών

Στην δεύτερη κατηγορία, όπου ανήκουν οι θέσεις περιπτέρων σε οικισμούς του δήμου Κομοτηνής, η Οικονομική Επιτροπή όρισε ενιαία τιμή εκκίνησης στη δημοπρασία, που ανέρχεται στο ύψος των 1.200 ευρώ ετησίως. Οι 7 οικισμοί, στους οποίους βρίσκονται τα υπό εκμίσθωση περίπτερα αυτής της κατηγορίας, είναι οι εξής: α) Ήφαιστος, β) Υφανταί, γ) Γρατινή, δ) Μέση, ε) Καρυδιά, στ) Νέο Σιδηροχώρι, και ζ) Μελέτη. 

Σταθερό μίσθωμα για 4 χρόνια, αυξήσεις 5% ανά διετία ως τη λήξη της σύμβασης

Να σημειωθεί ότι οι μισθωτές, που θα προκύψουν από τη διαδικασία της δημοπρασίας, θα συνάψουν συμβάσεις 10ετούς διάρκειας με τον δήμο Κομοτηνής. Για τα 4 πρώτα χρόνια προβλέπεται πως το ύψος του μισθώματος θα παραμείνει σταθερό, στο ύψος στο οποίο θα έχει «κλείσει» μετά από το πέρας της δημοπρασίας. Ωστόσο, ανά δύο χρόνια μετά από τη συμπλήρωση της 4ετίας, το μίσθωμα θα υπόκειται σε αύξηση της τάξεως του 5% επί της προηγούμενης τιμής του.
 
Η ημερομηνία διενέργειας της δημοπρασίας, οι όροι και τα δικαιολογητικά, που απαιτείται να προσκομίσουν οι ενδιαφερόμενοι, θα δοθούν στη δημοσιότητα από το δήμο Κομοτηνής εντός της προσεχούς εβδομάδας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.