Απερριψε το σχεδιο χρηματοδοτης της ΕΒΖ η Τραπεζα Πειραιως

Νέο σχέδιο χρηματοδότησης θα παρουσιάσει η εταιρία στην τράπεζα στις 30 Μαρτίου

Απερρίφθη από την Τράπεζα Πειραιώς το επενδυτικό πλάνο που κατέθεσε στην τράπεζα η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, μη εγκρίνοντας με αυτόν τον τρόπο την απαιτούμενη χρηματοδότηση.
 
Μιλώντας στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος της ΕΒΖ, Γιώργος Λάντζας, τόνισε ότι «παρουσιάσαμε το επιχειρησιακό σχέδιο ανάπτυξης της εταιρείας στο διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς. Μας ανέφεραν ότι είναι μεν ρεαλιστικό, ωστόσο μας επισήμαναν ότι δεν είναι τόσο καλό ώστε να εγκριθεί η χρηματοδότηση που χρειάζεται η ΕΒΖ». Πρόσθεσε δε, ότι «ζητούν τέτοια κερδοφορία, που σύμφωνα με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η ΕΒΖ, δεν μπορεί να την παρουσιάσει για τα επόμενα τρία χρόνια».
 
Ωστόσο, σημείωσε, «τίποτα δεν έχει κριθεί οριστικά, αφού στις 30 Μαρτίου, έχει προγραμματιστεί νέα συνεδρίαση του Δ.Σ. της Τράπεζας Πειραιώς, κατά το οποίο, θα παρουσιαστεί ένα νέο σχέδιο χρηματοδότησης». Διευκρίνισε μάλιστα, ότι «το μόνο άσχημο σ’ όλη αυτή τη διαδικασία είναι το ασφυκτικό πλαίσιο, μέσα στο οποίο εμείς, η διοίκηση της ΕΒΖ, θα πρέπει να λάβουμε τις οριστικές μας αποφάσεις».
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.