Απεργιακο καλεσμα ΠΑΜΕ στην απεργια της Πεμπτης

Απεργιακό κάλεσμα απευθύνει η Γραμματεία Νομού Ροδόπης του ΠΑΜΕ στους εργαζόμενους στους δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους, για συμμετοχή στην 24ωρη πανεργατική πανελλαδική απεργία στις 2 του Μάη, όσο και στη διαδήλωση και την πορεία του ΠΑΜΕ, στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής στις 10:30 το πρωί.

«Εκτιμάμε ότι στις 20 του Μάη πραγματικά πρέπει τα εργοστάσια και οι υπηρεσίες όλοι οι τόποι δουλειάς να νεκρώσουν, και οι εργαζόμενοι να συμπαραταχθούν με το ΠΑΜΕ και το σύνθημα να μην δεχθούν να κάνουν καμία θυσία για την πλουτοκρατία, να μην δεχθούν να πληρώσουν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, να μη δεχθούν να νομιμοποιηθεί στη συνείδησή τους η εφαρμογή αυτής της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής, να μην νομοθετηθεί και να μην ψηφισθεί στη Βουλή και να μην εφαρμοστεί το νομοσχέδιο που βάζει στην λαιμητόμο τα εναπομείναντα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων μέσα από το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, που προωθεί ο κ. Λοβέρδος και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ», τονίζει το μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ στο Νομό Ροδόπης Δημήτρης Ανθούσης.

 

Κατά τον κ. Ανθούση, η συμμετοχή στις προηγούμενες απεργίες αποτελεί παρακαταθήκη για τους εργαζομένους, οι οποίοι μπορούν να μπλοκάρουν την εφαρμογή αυτής της πολιτικής «τονίζοντας και αναδεικνύοντας την ταξική ενότητα και την ταξική σύγκρουση απέναντι σε αυτή τη βάρβαρη πολιτική. Πραγματικά η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα έχουν την δύναμη να μπλοκάρουν αυτή την πολιτική, έχουν την δύναμη να διατρανώσουν την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, να σταματήσουν την εφαρμογή αυτής της πολιτικής. Κανένας δεν μπορεί να συμβιβαστεί και να συναινέσει σε αυτή την βαρβαρότητα, κανένας δεν περισσεύει από αυτό τον αγώνα. Η κινητοποίηση του ΠΑΜΕ την Πέμπτη θα είναι μια δυναμική απάντηση των εργαζομένων του Νομού Ροδόπης σε αυτή την πολιτική. Μπορούμε να τους μπολοκάρουμε και έχουμε εμπιστοσύνη στη δύναμη της εργατικής τάξης, έχουμε εμπιστοσύνη στο δίκαιο και στο όραμά μας. Μαχητικά, μαζικά και περιφρουρημένα με το ΠΑΜΕ μπορούμε να τους σταματήσουμε. Είναι ώρα λαϊκού ξεσηκωμού στους δρόμους του αγώνα για να μη συνεχισθεί αυτή η βάρβαρη πολιτική».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.