Απεργιακη κινητοποιηση 15ης Ιουνη

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε χθες το μεσημέρι στα γραφεία της η Εκτελεστική Γραμματεία ΑΔΕΔΥ Ροδόπης με αφορμή την σημερινή απεργιακή κινητοποίηση της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ. Τα μέλη του Δ.Σ. της Εκτελεστικής Γραμματείας ΑΔΕΔΥ κάλεσαν τους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα σε συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση και κατηγόρησαν την κυβέρνηση για νέα φοροεπιδρομή στα εισοδήματα των εργαζομένων και συνταξιούχων.

 

Παναγιώτης Τσουκαλάς, «Τα ίδια τα «υποζύγια» θα σηκώσουν το βάρος του μνημονίου 2»

Στο σύνθημα της απεργίας «Δεν χρωστάμε, δεν πληρώνουμε» αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Νομού Ροδόπης Παναγιώτης Τσουκαλάς αναφέροντας ότι «η κυβέρνηση έχει καταλάβει την αποτυχία της στο θέμα της διάσωσης της χώρας, έχει καταλάβει ότι έχει χάσει την αξιοπιστία της, έχει καταλάβει ότι τα «υποζύγια» είναι αυτά τα ίδια που θα πληρώσουν το βαρύ τίμημα του μνημονίου 2». Ο κ. Τσουκαλάς κάλεσε τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση στις 10 το πρωί μπροστά στο εργατικό κέντρο για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στην πολιτική «που συνεχίζει να είναι άδικη απέναντι στους μισθωτούς και χαμηλοσυνταξιούχους» ενώ δεν παρέλειψε να καλέσει και όλους τους αγανακτισμένους πολίτες «που απουσίαζαν πριν ένα χρόνο από τις κινητοποιήσεις των συνδικάτων ενάντια στην πολιτική που ακολουθείται και στο ΔΝΤ. Είναι η ευκαιρία τους», κατέληξε.

Γιώργος Τριανταφυλλόπουλος, «Τα παραμύθια πρέπει να πάρουν τέλος»

«Τα παραμύθια πρέπει να πάρουν τέλος. Ο δημόσιος τομέας δεν ευθύνεται για το βούλιαγμα της χώρας, όπως ισχυρίζονται οι ψευτοσοσιαλιστές» τόνισε ο γενικός γραμματέας της ΑΔΕΔΥ Νομού Ροδόπης Γιώργος Τριανταφυλλόπουλος καταθέτοντας τον προβληματισμό του στον πώς στην Ιρλανδία, το πρότυπο του νεοφιλελευθερισμού, κατέρρευσε και αυτό το παραμύθι, γιατί εκεί κατέρρευσαν οι Τράπεζες και εδώ ο δημόσιος τομέας. «Και εδώ οι τράπεζες κατέρρευσαν, γιατί αυτές έκαναν παρασιτικές επενδύσεις στα Βαλκάνια και ουσιαστικά πληρώνουμε μέχρι τώρα 100 δις, όσο ήταν το πρώτο μνημόνιο, για να μην καταρρεύσουν αυτές. Για να αποκρύψουν αυτό το σκάνδαλο λένε ότι το κατέρρευσε ο δημόσιος τομέας, όταν οι ίδιοι έχουν εκδώσει μελέτες πριν λίγους μήνες για το μισθολογικό κόστος του δημοσίου τομέα που αποδεικνύει ότι είμαστε στο μέσο όρο των χωρών του ΟΟΣΑ».

«Αύριο είναι μια από τις πιο σημαντικές απεργίες που πρόκειται να γίνουν», συνέχισε ο κ. Τριανταφυλλόπουλος. «Οι εργαζόμενοι έχουν την ευκαιρία να αντισταθούν και να κάνουν την ΕΕ, την τρόικα να οπισθοχωρήσουν. Είδαμε ότι όταν αντιστάθηκαν κάποιοι βουλευτές, -βέβαια προσπάθησαν να τα ψιλοκουκουλώσουν λέγοντας ότι θα το ψηφίσουν, – αμέσως ειπώθηκε ότι θα γίνει εξαντλητική διαβούλευση και ότι θα υπογραφεί μετά τη Σύνοδο της ΕΕ και ότι θα ληφθούν κάποια μέτρα. Άρα αυτό που ψευδώς διακινούν παντού, ότι δεν υπάρχει ελπίδα και είναι μονόδρομος, είναι το πιο μεγάλο ψέμα. Αν αύριο όλος ο ελληνικός λαός σε κάθε πόλη κατέβει και συμμετέχει στην απεργία δεν θα ξέρουν από πού θα φύγουν».

Γιώργος Ιωαννίδης, «Δεν είμαστε μόνο αγανακτισμένοι, είμαστε αηδιασμένοι»

Για «αηδιασμένους» και όχι μόνο αγανακτισμένους πολίτες από την ακολουθούμενη πολιτική έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ροδόπης καταγγέλλοντας ότι «η κυβέρνηση ακολουθεί την ίδια «αποτυχημένη συνταγή» με αυτή του μνημονίου 1, «αφού προειδοποίησε το κεφάλαιο να μετακομίσει τα κεφάλαιά του στο εξωτερικό έρχεται να κάνει αφαίξαξη του πενιχρού εισοδήματος των δημοσίων υπαλλήλων, των χαμηλοσυνταξιούχων, των μικρομεσαίων. «Αυτό είναι σοσιαλισμός;» αναρωτήθηκε ο κ. Ιωαννίδης στέλνοντας μήνυμα προς την κυβέρνηση ότι «δεν υπάρχει ανοχή από τον Ελληνικό λαό» και καταγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση «δεν έχει σχέδιο και οι τρεις υπάλληλοι του ΔΝΤ ελέγχουν την λειτουργία όλης της χώρας».
Τέλος ο κ. Ιωαννίδης κατήγγειλε τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ότι απεργούν σήμερα κάνοντας με αυτό τον τρόπο «σαμποτάζ σε αυτούς που απεργούν», καταθέτοντας την παράκληση να μην κηρύττουν ταυτόχρονα απεργία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.