Απεργια στα κλωστηρια Θρακης

Οι εργαζόμενοι ζητούν τα δεδουλευμένα 3 μηνών που παρά τις διαβεβαιώσεις δεν τους έχουν καταβληθεί ακόμη

Σε απεργία προχώρησαν μετά από απόφαση της γενικής συνέλευσής τους, οι εργαζόμενοι στα Κλωστήρια Θράκης τη Δευτέρα 13 Ιουνίου.
Σε σχετικές τους δηλώσεις οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι προχώρησαν σε αυτό το βήμα γιατί παρά τις διαβεβαιώσεις από πλευράς εργοδοσίας ότι θα έχουν πληρωθεί μέχρι την περασμένη Παρασκευή, κάτι τέτοιο δε συνέβη με την διοίκηση να επικαλείται ότι περιμένει την πληρωμή από αγοραστές των προϊόντων για να καταβάλλει τα οφειλόμενα σε αυτούς.
 
Τελικά όμως τα χρήματα δεν καταβλήθηκαν, και οι εργαζόμενοι, που έχουν να πληρωθούν από το Φεβρουάριο, προχώρησαν σε απεργία, αποκλείοντας συμβολικά και την είσοδο της εταιρείας. Οι ίδιοι υποστηρίζουν πως θα συνεχίσουν τις 24ωρες απεργίες μέχρι να υπάρξει κάποια πληρωμή ή κίνηση από πλευράς διοίκησης, η οποία ελπίζουν πως θα γίνει άμεσα. 

Στο πλευρό των απεργών το ΠΑΜΕ Ροδόπης

Στο πλευρό των εργαζομένων τάχθηκε χθες και η Γραμματεία Ροδόπης του ΠΑΜΕ η οποία εξέδωσε σχετική ανακοίνωση στην οποία αναγράφονται τα εξής:
 
«Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Ν. Ροδόπης χαιρετίζει την απόφαση των εργαζομένων στα «Κλωστήρια Θράκης» στην ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής για την αγωνιστική διεκδίκηση των δεδουλευμένων τουλάχιστον 3 μηνών που οφείλει η εργοδοσία στην πλειοψηφία των εργαζομένων και εκφράζει τη στήριξη  και συμπαράστασή της στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων.
Η  εργοδοσία έχει επιβάλει μόνιμο καθεστώς απληρωσιάς. Εδώ και μήνες με διάφορα προσχήματα  αθετεί  τις κάθε φορά δεσμεύσεις της για την εξόφληση των δεδουλευμένων προς τους εργαζόμενους, με αποτέλεσμα να οφείλονται στους εργαζόμενους το τελευταίο χρόνο δεδουλευμένα τουλάχιστον τριών μηνών.
 
Οι εργαζόμενοι διεκδικούν το αυτονόητο. Να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα για να μπορέσουν να ζήσουν αξιοπρεπώς, για να μπορέσουν να καλύψουν τις ανάγκες των οικογενειών τους.  Όλο το προηγούμενο διάστημα οι εργαζόμενοι έβλεπαν την παραγωγή τους να φεύγει για τους πελάτες της επιχείρησης και αυτοί να μένουν απλήρωτοι ή στην καλύτερη περίπτωση να παίρνουν κάποια έναντι, αλλά διαρκώς η εργοδοσία να τους χρεωστάει δεδουλευμένα τριών μηνών.
 
Με την ενίσχυση των συλλογικών τους διαδικασιών, τις συνελεύσεις, την κορύφωση των κινητοποιήσεων τους ο αγώνας των εργαζομένων των «Κλωστηρίων Θράκης» μπορεί να έχει αποτελέσματα, να αντιμετωπίσουν τους «ελιγμούς» και τις υποσχέσεις της «εργοδοσίας». 
 
Αέρα στα πανιά της εργοδοσίας δίνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που όχι μόνο δεν άγγιξε καν το αντεργατικό οπλοστάσιο με το οποίο είχαν εξοπλίσει την εργοδοσία οι προηγούμενες κυβερνήσεις για να πληρώσουμε οι εργαζόμενοι την κρίση αλλά έρχεται να το θωρακίσει και να το μονιμοποιήσει, να το ενισχύσει με τις νέες αντεργατικές ανατροπές που ετοιμάζει στα εργασιακά, την απελευθέρωση απολύσεων, την παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης ώστε να εξασφαλίσει φθηνούς και υποταγμένους εργάτες και θυσίες δίχως τέλος στο βωμό της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας των βιομηχάνων την περίοδο της όποιας ανάπτυξης.
 
Καλούμε τους εργαζόμενους στα Κλωστήρια Θράκης να δυναμώσουν την οργάνωση, την ενότητα και τη διεκδίκηση τους για:
-την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους,
-πλήρη και σταθερή εργασία για όλους».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.